Тазгодишната „Киномания“(15-29 ноември) предлага на по-големите си зрители три анимации,

...
Тазгодишната „Киномания“(15-29 ноември) предлага на по-големите си зрители три анимации,
Коментари Харесай

Анимации за възрастни и детски кинофестивал на „Киномания“

Тазгодишната „ Киномания “(15-29 ноември) предлага на по-големите си фенове три анимации, паралелно със самобитен детски кинофестивал. За първи път на фестивала ще има игрални и анимирани къси филмчета, измислени, снимани, изиграни и режисирани от деца.

Най-новото създание на Уес Андерсън – „ Островът на кучетата”, въодушевен от работата на Акира Куросава и с респект към японското кино унгарския психо трилър „ Рубен Бранд, колекционер” на Милорад Кръстич и трансформиралата се в класика „ Жълтата подводница” на режисьора Джордж Дънинг са трите анимирани заглавия за възрастни.



Както подсказва заглавието, филмът на Дънинг е по сюжет, въодушевен от непреходния шлагер на Джон Ленън и Пол Маккартни, а музиката е на самите „ Бийтълс”. В лентата музикантите от именитата група се съгласяват да съпроводят Капитан Фред в неговата подводница и да отидат в приказната страна Пепърландия, която би трябвало да бъде освободена от мразещите музиката Сини Скръндзи.



В детския кинофестивал две от анимациите в стратегия са по обичани детски книги – „ Белият зъб” по класиката на Джек Лондон, част от френските оферти на кинофорума, и „ Мумините и чудната зимна страна” по поредицата книжки на известната финландската писателка Туве Янсон, разказваща за създанията с чудати форми, наречени Мумини.

30 години след измененията, „ Времето е наше “ открива 31-то издание на „ Киномания “ Тази година фестивалът е под мотото „ Големите филми преди огромните награди ”
В селекцията за малчуганите е включен и „ Светът на Марни” – симпатична анимация за оранжевата домашна котка Марни, която дружно със срамежливо куче Елвис, магаренцето Антон, което си мечтае да стане цирков актьор, както и невротичния петел Егберт, се оказват забъркани в рисково премеждие и търсени от полицита, която ги счита за рискови нарушители...

За първи път в програмата на Киномания ще бъдат включени игрални и анимирани къси филмчета, измислени, снимани, изиграни и режисирани от деца. Селектирани са 10 от най-хубавите стоп моушън анимационни филмчета и 10 игрални неми етюди, създавани в продължение на две години по време на детски киноработилници.

Уникалното във филмите е, че деца от 7 до 14-годишна възраст са създателите на сюжетите и декорите, актьорите, операторите и режисьорите на всяка една от лентите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР