Тайванското правителство заяви, че още в края на миналата година

...
Тайванското правителство заяви, че още в края на миналата година
Коментари Харесай

СЗО е игнорирала ранен сигнал за Covid-19

Тайванското държавно управление съобщи, че още в края на предходната година е алармирало за нов ковид и вероятното му предаване от човек на човек. И въпреки всичко предизвестието му не трябва взето под внимание от Световната здравна организация (СЗО), на която островът не е член с помощта на натиска от страна на Китай.

Представители на самоуправляващия се остров потвърдиха предходен отчет на Financial Times, съгласно който СЗО не предава предизвестието на Тайван от края на декември предходната година за опасността от инфектиран патоген и не подхваща никакви дейности. Предупреждението бе отправено откакто от Ухан отхвърлиха изказванията, че измежду жителите на града се популяризира мистериозна форма на пневмония. Те постановиха, че новогодишните тържества и годишните общински конференции ще продължат по график.

Служители на опазването на здравето и на външните работи на Тайван обявиха на конференция по-рано тази седмица, че островът е научил за зараждащата атипична респираторна болест в Ухан от тайвански емигранти. След това Центърът за надзор на болесттите е опитал да потърси повече информация от свои китайски сътрудници. Тайванското посланичество в Женева, където е седалището и на СЗО, също направи опит да се свърже със секретариата на здравната организацията на Организация на обединените нации.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР