Тайванското правителство се опитва да потуши мащабен скандал, свързан със

...
Тайванското правителство се опитва да потуши мащабен скандал, свързан със
Коментари Харесай

“Гугъл мапс” случайно разкри секретни военни обекти на Тайван

Тайванското държавно управление се пробва да потуши огромен скандал, обвързван със сигурността на военни обекти на страната, които инцидентно бяха разкрити от „ Google мапс “.

След възобновяване на приложението, в което има фотоси с извънредно висока резолюция, в него могат да се видят секретни ракетни силози и даже вида на ракетите, сигнализират от Тайпе.

От тайванското министерство на защитата са изпратили публично искане до „ Google “ да замъгли изображенията на секретните военни обекти, които могат да бъдат видени в елементи от „ враговете на родината “ и могат да застрашат националната сигурност на страната.

Министърът на защитата Йен Де-фа съобщи, че действително обектът може да бъде изместен, защото ракетните установки нямат закрепена позиция. Информацията беше доказана от неизвестен боен източник, който акцентира, че евентуални фотосите са остарели, защото Тайпе постоянно реалокира отбранителните си уреди, с цел да „ ги скрие и да заблуди врага “, оповестява „ Рашъ тудей “.

Според управляващите в Тайван секретната информация в действителност се намира в постройките, които ясно се виждат на фотосите. Министър Йен Де-фа обаче беше безапелационен, че е образуван специфичен екип, който да работи в тясно съдействие с „ Google “, с цел да се избегнат сходни произшествия за в бъдеще. По думите му би трябвало да се преразгледа главно и закона за защитата, съгласно който разкриването на местоположението на секретни военни обекти се санкционира със затвор.

„ Google мапс “ разкри инцидентно загадка ракетна база в Ксиндиан, която е оборудвана с американските зенитно-ракетни установки „ Пейтриът “. Приложението беше актуализирано в сряда с карти на четирите съществени огромни града в Тайван – Тайпе, Ново Тайпе, Таоюан и Тайчун.

Това не е първият сходен случай. През 2016 година Тайпе помоли „ Google “ да смъкна от приложението си фотоси, на които се виждаха военни обекти на остров Тайпин в Южнокитайско море. / БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР