Тайванското министерство на външните работи разкритикува руския президент Путин, че

...
Тайванското министерство на външните работи разкритикува руския президент Путин, че
Коментари Харесай

Телефонен разговор между лидерите на Китай и Русия предизвикаха гневен отзвук от страна на Тайван

Тайванското министерство на външните работи разкритикува съветския президент Путин, че разказва Тайван като част от „ вътрешните работи “ на Китай в телефонен диалог с китайския водач Си Дзинпин.

Путин се обади на Си частично, с цел да го поздрави във връзка 69-ия му рожден ден. Според държавната осведомителна организация на Китай, в диалога съветският президент е декларирал, че Русия „ се опълчва на всяка мощ, която се намесва във вътрешните работи на Китай “.

В отговор говорителката на Министерство на външните работи на Тайван Джоан Оу съобщи по време на брифинг, че забележките на Путин във връзка с Тайван са неверни и неточни и „ подкопават суверенитета на Република Китай “. Оу повтори, че Китай в никакъв случай не е управлявал Тайван.

Тя добави, че единствено държавното управление, което е определено от народа на Тайван, може да съставлява страната. Оу разкритикува китайското държавно управление за това, че продължава да популяризира „ подправена “ информация като това, че „ Тайван е част от Китай “, а въпросите, свързани с него, са част от „ вътрешните работи на Китай “, и предизвести, че сходни дейности единствено ще доведат до „ неуважение и пренебрежение от страна на тайванския народ “ и ще засилят антипатията на интернационалната общественост към „ режима на ККП “.

Тайванският народ и държавно управление са решени да се опълчват на политическите офанзиви и военните заплашванията на Пекин, съобщи още Оу.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР