Тайванският технологичен гигант Foxconn ще получи рекордните 3 милиарда долара

...
Тайванският технологичен гигант Foxconn ще получи рекордните 3 милиарда долара
Коментари Харесай

Foxconn получава рекордните $3 милиарда за завод в САЩ

Тайванският софтуерен колос Foxconn ще получи рекордните 3 милиарда $ в подмяна на построяването на собствен цех в Уисконсин, Съединени американски щати.

Американският щат утвърди щедрaта дотация за софтуерната компания, а губернаторът Скот Уолкър подписа решението, трансформирайки го в закон. Това е най-големият тласък за задгранична компания в историята на Съединени американски щати.

" За нас е чест, че Foxconn избра Уисконсин и съм признателен на Тери Гу (изпълнителният шеф на компанията, б.р.) и на членовете на двете партии в законодателната власт за всичко, което са създали, с цел да създадат това историческо събитие действителност ", споделя Уокър в декларация.

Foxconn даде обещание да влага 10 милиарда в новата фабрика, която ще създава LCD екрани. Компанията, която създава екрани за софтуерни колоси като Apple, Dell, Hewlett-Packard, Huawei,Motorola, Microsoft, Sony, Nokia, Nintendo и други, се ангажира да сътвори сред 3000 и 13 хиляди нови работни места.

Изграждането на фабриката ще започва напролет, а точната й локация към момента се разисква. Очаква се тя да е подготвена и да стартира произвеждане до 2020 година

Републиканците, които ръководят Уисконсин, са извънредно положително настроени към фабриката на Foxconn. Те я дефинират като " най-големия план за икономическо развиване в историята на щата ", изтъвайки новите благоприятни условия, които ще сътвори промишленото дружество.

Сделката бе подкрепена и от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който назова Гу " един от огромните предприемачи по света ".

Щедрата дотация от 3 милиарда $ е обвързвана точно с вложенията и новите позиции, които Foxconn ще разкрие.

Годишната дотация от Уисконсин за Foxconn ще бъде сред 200 милиона и 250 милиона $, съгласно Корпорацията за икономическо развиване на Уисконсин. Това значи, че щатът ще заплати сред 15 хиляди и 19 хиляди $ годишно за всяко работно място, в случай че се основат 13 хиляди позиции.

Стимулите включват до 1.5 милиарда $ данъчни облекчения за основаване на работни места, до 1.35 милиарда $ облекчения за финансови вложения и 150 млн. $ под формата на освобождение от налози върху продажбите.

" Foxconn се стреми да автоматизира, те желаят да завоюват пари. Нека не се превъзбуждаме ", прикани сенаторът от демократите Крис Ларсън.

Критиците нарекоха договорката " корпоративна обществена помощ " и сложиха под въпрос желанието на тайванската компания да отвори 13 хиляди нови работни места, както се надяват американските управляващи.

Според експертен разбор, даже при най-оптимистичните прогнози на щата ще са нужни повече от 25 години, с цел да си възвърне инвестицията от 3 милиарда $. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР