Тайванският бизнесмен Джоузеф Цай е новият едноличен собственик на отбор

...
Тайванският бизнесмен Джоузеф Цай е новият едноличен собственик на отбор
Коментари Харесай

Вицепрезидентът на "Алибаба" придоби баскетболен отбор за над 3 млрд. долара

Тайванският предприемач Джоузеф Цай е новият едноличен притежател на тим от Националната баскетболна асоциация (НБА) " Бруклин нетс ". Вицепрезидентът на електронният колос " Алибаба " откупи главния дял от 51% от съветския олигарх Михаил Прохоров.

Дотук Цай имат 49% от " мрежите ", които закупи преди година.

Според " Блумбърг " общата стойност на договорката надвишава 3 милиарда $. В нея обаче се включва и залата, в която тимът играе домакинските си мачове " Барклис център ". В изчисленията на " Блумбърг " попада цялостната сума платена от Цай, в това число и за 49-те % преди година.

През 2018 година предприемачът стана акционер срещи 1 милиард $. Счита се, че сега той е платил на Прохоров минимум 1.35 милиарда за останалите 51% от баскетболния тим.

Залата е включена в договорката, като тя е продадена за към 700 милиона $.

Ако данните са правилни това ще се трансформира в рекордна договорка за спортна организация в Съединени американски щати. До момента първото място държи тимът по американски футбол " Каролина пантерс ", който беше платен от предприемача Дейвид Темпър за 2.2 милиарда $.

Сделката сред Цай и Прохоров носи огромна облага за съветския предприемач. Той стана едноличен притежател през 2015 година, плащайки 875 милиона за франчайза и в допълнение 825 милиона за залата.

Смяната на собствеността на " Бруклин " е втората значима вест, обвързвана с баскетболния тим през лятото. От новия сезон при " мрежите " се събират две от звездите на НБА Кайри Ървинг и Кевин Дюрант, които имат за цел да завоюват купата с тима.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР