Тайванския гигант Foxconn разширява обхвата си и вече няма да

...
Тайванския гигант Foxconn разширява обхвата си и вече няма да
Коментари Харесай

Тайванска компания инвестира 10 млрд. долара в нов завод в САЩ

Тайванския колос Foxconn уголемява обсега си и към този момент няма да създава единствено тв приемници в Съединени американски щати. Компанията ще създава в Уисконсин и друга електроника като сървъри, мрежови и контролни блокове за коли, заяви CNBC.

Заводът в американския щат беше фокусиран в началото върху LCD екрани от последващо потомство за тв приемници. Новият план е на стойност 10 милиарда щатски $ и е субсидиран от държавни стратегии. Foxconn ще отвори 13 000 нови работни места.

Един от най-големите производители на електроника в света, който сглобява артикули за Apple, Sony и други водещи софтуерни компании се пробва да реши проблемите с увеличените мита за импорт в Съединени американски щати на артикули, създадени в Китай.

Официален представител на Foxconn съобщи в изявление пред CNBC, че заводът в Уисконсин ще създава многообразие от артикули за голям брой отвесни промишлености. "Течнокристалните екрани, които можем да произвеждаме, са използвани в разнообразни промишлености – от автомобилостроенето до образованието, заниманията, опазването на здравето, медицината и сигурността в интелигентните градове, " означи Джей Лий, заместник-председател на борда на шефовете на Foxconn Industrial Internet.

От компанията подчертаха, че имат задоволително огромен индустриален потенциал отвън Китай, с цел да оказват помощ на Apple, в случай че комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай повлияе на бизнеса с iPhone.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР