Тайванския гигант Foxconn разширява обхвата си и вече няма да

Тайванския гигант Foxconn разширява обхвата си и вече няма да ...

Тайванска компания инвестира 10 млрд. долара в нов завод в САЩ.Тайванския гигант Foxconn разширява обхвата си и вече няма да произвежда само телевизори в САЩ. Компанията ще произвежда в Уисконсин и друга електроника като сървъри, мрежови и контролни блокове за автомобили, съобщи CNBC.

Заводът в американския щат беше фокусиран първоначално върху LCD дисплеи от следващо поколение за телевизори. Новият проект е на стойност 10 милиарда щатски долара и е субсидиран от правителствени програми. Foxconn ще отвори 13 000 нови работни места.

Един от най-големите производители на електроника в света, който сглобява продукти за Apple, Sony и други водещи технологични компании се опитва да реши проблемите с увеличените мита за внос в САЩ на продукти, произведени в Китай.

Официален представител на Foxconn заяви в интервю пред CNBC, че заводът в Уисконсин ще произвежда разнообразие от продукти за множество вертикални индустрии. "Течнокристалните дисплеи, които можем да произвеждаме, са приложими в различни индустрии – от автомобилостроенето до образованието, забавленията, здравеопазването, медицината и сигурността в интелигентните градове," отбеляза Джей Лий, заместник-председател на борда на директорите на Foxconn Industrial Internet.

От компанията подчертаха, че имат достатъчно голям производствен капацитет извън Китай, за да помогнат на Apple, ако търговската война между САЩ и Китай повлияе на бизнеса с iPhone.

Източник: banker.bg