Тайвански реактивен учебен самолет се разби , при което е

...
Тайвански реактивен учебен самолет се разби , при което е
Коментари Харесай

Реактивен военен самолет се разби в Тайван, пилотът загина

Тайвански реактивен образователен аероплан се разруши, при което е умрял водачът , оповестиха от министерството на защитата, съобщи Ройтерс. Това е вторият случай с съдбовен край, който военновъздушните сили на островната страна са претърпели през 2022 година

Министерството съобщи, че самолетът AT-3 се е разрушил по време на подготвителна задача от военновъздушната база Ганшан в южния град Гаосюн, а тялото на водача към този момент е открито.

AT-3 е модернизиран образователен аероплан, създаден в страната , който за пръв път е летял през 1980 година и може да носи оръжие.

Президентката Цай Ингвен е " надълбоко натъжена " от загубата и е упълномощила на министерството на защитата да проверява какво се е случило, съобщи нейната канцелария.

През март изтребител " Мираж 2000 " се разруши в морето край югоизточния бряг на острова - вторият военен аероплан, изгубен в границите на три месеца. Пилотът беше избавен жив.

През януари военновъздушните сили преустановиха бойното образование на своите Ф-16, откакто неотдавна осъвременен модел на изтребителя се разруши в морето, при което водачът почина.

В края на 2020 година един Ф-16 изчезна малко след излитането си от военновъздушна база на източния бряг на Тайван по време на рутинна подготвителна задача.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР