Тайванската президентка Цай Ингвен и главата на регионалното правителство Су

...
Тайванската президентка Цай Ингвен и главата на регионалното правителство Су
Коментари Харесай

Тайванските ръководители ще дарят по една заплата на пострадалите в голямата жп катастрофа

Тайванската президентка Цай Ингвен и главата на районното държавно управление Су Цънчан, както и други функционери от ръководещата острова партия ще дарят по една месечна заплата във фонда за подкрепяне на потърпевшите в огромната жп злополука. Това заяви през днешния ден радиото на Тайван в излъчванията си за чужбина, съобщи Българска телеграфна агенция.

Трагедията в петък погуби 50 души от 498 пътували с авариралия трен, а още 202 бяха ранени. В лечебни заведения се лекуват 37 потърпевши, в това число 4 в сериозно положение.

Транспортният министър Лин Чъ-лун пое отговорността и съобщи, че е подготвен да подаде оставка, само че министър председателят отсрочи разглеждането на въпроса с претекста, че сега е най-важно да се концентрират всички старания върху ликвидирането на последствията от случая.

Спасители не престават дейностите за деблокиране на тунела, в който са заклещени множеството от осемте вагона на влаковата комбинация, деформирана при конфликта с автокран. Движението по тази жп права ще може да бъде възобновено най-рано на 20 април, предвиждат управляващите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР