Тайванската полупроводникова компания TSMC възнамерява да получи всички поръчки за

...
Тайванската полупроводникова компания TSMC възнамерява да получи всички поръчки за
Коментари Харесай

TSMC ще бъде единственият доставчик на чиповете Apple A13 през 2019 г.

Тайванската полупроводникова компания TSMC има намерение да получи всички поръчки за чиповете A13, които Apple ще употребява в iPhone и другите си устройства през 2019 година. Това, съгласно източници от веригата за доставки, ще разреши на компанията да ускори своето преобладаващо състояние в бранша на контрактните производители на чипове.
През първата половина на 2018 година, TSMC към този момент държи 56 % от международните поръчки за произвеждане на полупроводници. Благодарение на това, че TSMC ще остане извънреден снабдител на чипове от серията A през 2019 година, тайванското сдружение има всички шансове да усили своя дял на пазара в идващите години, който се чака да надвиши 60 %. Припомняме, че TSMC е извънреден производител на чиповете Apple A от 2016 година.



Очаква се също, че размерът на постъпващите в TSMC поръчки за щемпел на 7-нм чипове ще пораства, на първо място с помощта на AMD, Huawei, MediaTek, NVIDIA и Qualcomm. Всичко това ще окаже доста въздействие върху увеличението на пазарния дял през 2019 година.



Освен това, създадената от инженерите на TSMC технология за пакетиране на чипове Integrated Fan-Out ще направи 7-нм софтуерен развой още по-конкурентен спрямо предложенията на останалите контрактни производители. Опаковката InFO разрешава налагането на логическите матрици една върху друга и по-късно слагането им непосредствено върху печатната платка. Тази опаковка понижава дебелината на цялостната платка.



И най-после, чака се, че TSMC първа в промишлеността ще усвои актуалното произвеждане с потребление на литография — към този момент първите кристали за тези правила 7N+ са достигнали стадия tape out. С оглед на това, че Globalfoundries се отхвърли от усвояването на своите 7-нм мощности, количеството на сериозните противници на TSMC понижават. Последната, както бе обявено, изпреварва Samsung и в размера на 7-нм произвеждане, макар че корейската компания към този момент е получила поръчки на такива чипове от Qualcomm и личното си мобилно поделение.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР