Тайванската компания Pegatron, която е един от производствените партньори на

...
Тайванската компания Pegatron, която е един от производствените партньори на
Коментари Харесай

Apple ускорява производството на iPhone 14 в Индия

Тайванската компания Pegatron, която е един от индустриалните сътрудници на Apple, стартира да сглобява iPhone 14 във фабрика в Индия, съобщи Блумбърг.

Този ход прави Pegatron вторият подизпълнител на Apple, който създава iPhone 14 в страната, настояват осведомени източници, представени от Блумбърг, поискали да останат анонимни.

Това се случва в миг, когато основният център за произвеждане на iPhone Pro на Apple в китайския град Чжънчжоу беше блокиран от управляващите поради случаи на инфектирани с COVID-19. Тази обстановка сложи в светлината на прожекторите дълбоката взаимозависимост на Apple от Китай, макар че експанзията в Индия беше в сходство с проектите за диверсификация, които към този момент са в действие, показват източниците на Блумбърг

Foxconn стартира да създава iPhone 14 в Индия през септември, единствено броени седмици след международната премиера на новия модел смарт телефон. Главният индустриален сътрудник на Apple към момента има извънредни права върху моделите iPhone Pro, които сглобява Чжънчжоу.

Фабриката на Pegatron в южния индийски щат Тамил Наду, в която работят повече от 7000 по данни от края на септември, стартира да създава телефони iPhone 12 по-рано тази година. Pegatron нормално получава поръчки за базовите модели на Apple.

Базираната в Купертино, Калифорния, Apple търси различни индустриални центрове на фона на комерсиалната война сред Вашингтон и Пекин и прецизното използване на политиката за нулев Коронавирус  в Китай. В същото време Ню Делхи нарежда Индия като съперник на индустриалната мощност на Китай. Едно огромно затруднение за изместване на повече произвеждане отвън Китай е, че по-голямата част от съставените елементи на iPhone към момента се построяват там и би трябвало да се доставят на всички места, където се сглобяват устройствата, разяснява старшият анализатор на Counterpoint Айвън Лам.

Всички най-големи тайвански снабдители на Apple – Foxconn, Pegatron и Wistron Corp., усилиха потенциала за сглобяване на iPhone в Индия, насърчени от програмата за финансови тласъци на премиера Нарендра Моди. Това също оказа помощ за увеличение на износа на iPhone от южноазиатската страна.

Apple за първи път стартира да сглобява iPhone в Индия през 2017 година посредством Wistron след дългогодишни старания за създаване на индустриален потенциал в страната. И до момента в който Индия е дребен потребителски пазар за Apple сега, страната с 1,4 милиарда поданици предлага на американския колос голяма независимост за напредък с повишаването на приходите и интернет свързаността.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР