„Тайванската демокрация е изправена пред безпрецедентни предизвикателства от страна на

...
„Тайванската демокрация е изправена пред безпрецедентни предизвикателства от страна на
Коментари Харесай

Сериозни предизвикателства пред тайванската демокрация

„ Тайванската народна власт е изправена пред невиждани провокации от страна на Китай “, съобщи Одри Танг - тайванският министър без портфейл, отговарящ за цифровите технологии, по време на пътуването си до Съединени американски щати и дефинира обстановката като „ несигурна “.

Танг направи своето изказване по време на 31-вата годишна среща на „ America Taiwanese Women's Association “ в Детройт. Тя разгласява обобщение на своята тирада в профила си във Фейсбук. В него се споделя, че Тайван е бил значим член на световния либерален лагер през последните няколко десетилетия и в никакъв случай не се е изправял пред такива сложни провокации в опитите си да резервира своята независимост и народна власт.

По думи на Танг, възходящият напън от страна на Пекин против Тайван, изключително възходящите военни закани, отразява китайските опити да се наруши дългогодишното спокойно статукво в Тайванския проток.

„ За благополучие редица други страни демонстрираха невиждана угриженост и поддръжка към Тайван “, сподели още тя, давайки за образец американския държавен секретар Майк Помпео и дадената от него дума Съединени американски щати да подхващат разнообразни дейности, с цел да попречат на Китай да изтласка Тайван в дипломатическа изолираност. Танг добави, че по време на срещата ѝ с японски високопоставени чиновници в Токио предишния месец, последните са декларирали, че изцяло поддържат кандидатурата на Тайван за присъединяване в Световната здравна организация и Международната асоциация за гражданска авиация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР