Тайван заяви, че военните учения на Китай изглежда симулират нападение

...
Тайван заяви, че военните учения на Китай изглежда симулират нападение
Коментари Харесай

Тайван: Китайските военни учения симулират нападение

Тайван съобщи, че военните учения на Китай наподобява симулират нахлуване против самоуправляващия се остров , оповестява Асошиейтед прес. Множество китайски военни кораби и самолети пресякоха междинната линия на Тайванския проток след, което разгневи Пекин.

Въоръжените сили на Тайван оповестиха паника , като изпратиха въздушни и военноморски патрули към острова и задействаха наземни ракетни системи в отговор на китайските учения.

Китай стартира военни учения с бойни стрелби след визитата на Пелоси в Тайван по-рано тази седмица, заявявайки, че нарушава политиката на " един Китай ". Китай гледа на острова като на отделила се провинция, която да бъде анексирана със мощ, в случай че е належащо, и счита визитите в Тайван на задгранични чиновници като признание на суверенитета му.
 Пекин удря Тайван с стопански наказания, откакто Пелоси излетя
Пекин удря Тайван с стопански наказания, откакто Пелоси излетя

Ограниченията могат да обиден производството на чипове

Тайванската войска също заяви, че е разкрила четири безпилотни летателни апарата, летящи наоколо до офшорния окръг Кинмен в петък вечерта, заяви Централната новинарска организация на Тайван.

Четирите дрона, за които Тайван смяташе, че са китайски, бяха видяни над водите към групата острови Кинмен и близкия остров Лию и остров Бейдинг.

В отговор тайванската войска изстреля предупредителни ракети.

" Нашето държавно управление и военни наблюдават от близко военните учения и интервенциите по осведомителна война на Китай, подготвени да реагират при нужда " , съобщи президентът на Тайван Цай Инг-уен.

" Призовавам интернационалната общественост да поддържа демократичния Тайван и да спре всяка ескалация на обстановката със сигурността в района ", добави тя.
 Китай стартира огромни военни учения към Тайван
Китай стартира огромни военни учения към Тайван

Тайван съобщи, че Китай се пробва да промени статуквото в региона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР