Тайван започна разследване след план на местни производители на тоалетна

...
Тайван започна разследване след план на местни производители на тоалетна
Коментари Харесай

Паника за тоалетна хартия в Тайван

Тайван стартира следствие след проект на локални производители на тоалетна хартия за повдигане на цените , който провокира суматоха в страната , оповестява ДПА.

Тайванците се втурнаха да купуват хартия, откакто Комисията за почтена търговия стартира инспекция за вероятни " групови дейности " на локалните производители на тоалетна хартия да вдигнат цените за увеличение на облагите.

Висш представител на комисията направи изказването по време на среща с три огромни компании на локално равнище и пет търговци на дребно на национално равнище.

В известие на комисията се споделя, че груповите дейности за повдигане на цените и задържане на стоките нарушават разпоредбите за свободна търговия. Допълва се, че към този момент прокуратурата проверява за съзнателно задържане на стоките.

Има възможност фирмите да бъдат упрекнати в сговор за повдигане на цените.

Паниката стартира през уикенда, откакто производителите на тоалетна хартия предизвестиха, че цената на стоката може да нарасне от 10 до 30% поради повишаване на материалите.

Телевизии демонстрираха фрагменти с консуматори, които се запасяват с тоалетна хартия.

Правителството увери, че " няма потребност от паническо пазаруване ", защото има задоволително хартия и цените ще се стабилизират.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР