Тайван започна провеждането на военни учения с бойна стрелба в

...
Тайван започна провеждането на военни учения с бойна стрелба в
Коментари Харесай

Тайван започна военни учения с бойна стрелба -

Тайван стартира провеждането на военни учения с бойна пукотевица в отговор на продължаващите военни китайски учения, които включват изстрелване на ракети във водите край острова.

На фона на увеличаващото се напрежение външният министър на Тайван Джоузеф Ву съобщи през днешния ден, представен от АП, че Китай се стреми да управлява Южнокитайско и Източнокитайско море през Тайванския пролив, описвайки по-голямата упоритост на Пекин – да се наруши статуквото в Азиатско-тихоокеанския район и да се попречи на други страни да оказват помощ на самоуправляващия се остров с население 23 милиона души.

На конференцията си Ву изясни, че тайванските учения целят да ревизират бойната подготвеност.

Китайските управляващи настояват, че ученията им са били провокирани от визитата на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси в Тайван предходната седмица, само че Ву съобщи, че Китай употребява визитата ѝ като предлог.

След визитата Китай забрани вноса на някои тайвански храни и прекъсна разговора със Съединени американски щати по няколко въпроса, в това число изменението на климата.

Ву сподели още, че Китай цели да анексира Република Тайван, която афишира за своя територия.

Понастоящем Тайван е 22-рата стопанска система в света.

„ Ученията са подготовка за навлизане на острова. С тях Китай се стреми да попречи на други страни да му се притекат на помощ “ - сподели Ву, представен от АП.

Ученията показвали и " геостратегическите упоритости на Китай оттатък Тайван “.

„ Китай няма право да се намесва или да трансформира “ демократичния развой на тайванския народ или взаимоотношението му с други страни, сподели още той и добави, че Тайван и континенталната част на страната са обособени юрисдикции, като " нито една от тях не е подчинена на другата ".

От четвъртък насам Китай изпрати военни кораби и самолети през междинната линия в Тайванския пролив и изстреля ракети във водите към острова. Пренебрегвайки апелите за усмиряване на напрежението, Пекин удължи ученията, които се равняват на обсада, без да разгласи по кое време ще приключат.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР