Тайван трябва да отстоява демократичните ценности във време, когато авторитаризмът

...
Тайван трябва да отстоява демократичните ценности във време, когато авторитаризмът
Коментари Харесай

Тайван ще продължава да се бори за демокрацията и да се противопоставя на авторитарната експанзия

Тайван би трябвало да отстоява демократичните полезности във време, когато авторитаризмът се уголемява – това съобщи президентът на страната Цай Ин-уен през вчерашния ден във връзка 33-тата годишнина от случая на площад Тянанмън.

Демокрацията е под опасност и авторитаризмът се уголемява по целия свят, показа Цай Ин-уен във своята страница във Фейсбук, допълвайки, че повече от всеки път би трябвало да се бранят и отстояват демократичните полезности.

Цай означи, че Хонконг, където годишно се организират огромни бдения в памет на протестиращите, които бяха брутално избити от китайските управляващи през юни 1989 година, няма да бъде хазаин на никакви възпоменателни събития тази година.

В същото време статусите, отнасящи се за демокрацията и случая на площад Тянанмън, бяха отстранени, сподели още тя.

Тези опити да се отхвърли и прикрие предишното обаче не са в положение да изтрият историята от паметта на хората.

Междувременно ръководещата партия в Тайван съобщи, че е тъпо да се види, че даже 33 години след злочестите събития, истината за клането на площад Тянанмън продължава да бъде скрита.

В същото време китайското държавно управление ускори напъните си за угнетяване на деятелите и разшири наблюдението в страната в името на поддържана на обществения ред.

Нарушенията на човешките права в Тибет, Синдзян и Хонконг провокираха сериозна паника в интернационалната общественост.

От ръководещата партия в Тайван споделиха още, че свободата и демокрацията са мъчно извоювани полезности и ще се положат всички старания с цел да бъдат съхранени и наложени като метод на живот в Тайван, който претърпя десетилетия на властническо ръководство, преди демокрацията да пусне корени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР