Тайван не e за продан. Това заяви външният министър на

...
Тайван не e за продан. Това заяви външният министър на
Коментари Харесай

Мъск разгневи Тайван, като го сравни с Хаваите

Тайван " не e за обмен ". Това съобщи външният министър на острова, представен от " Ройтерс ".

Строгият му укор беше насочен към американския милиардер Илон Мъск, който означи, че Тайван е неразделна част от Китай , подхващайки още веднъж трънливия въпрос за връзките сред Пекин и Тайпе.

Мъск, притежател на обществената мрежа " Екс ", известна преди като Туитър, както и на компанията за електрически коли " Тесла " и сателитната мрежа " Старлинк ", направи коментара си по време на събитието All-In Summit в Лос Анджелис тази седмица.

" Тяхната (на Пекин) политика е да обединят още веднъж Тайван с Китай. От тяхна позиция може би това е като Хавайските острови или нещо сходно, като неразделна част от Китай, която случайно не е част от Китай, най-много тъй като Тихоокеанският флот на Съединени американски щати стопира ", съобщи той.

Taiwan blasts Elon Musk over China comments

Taiwan is " not for sale ", the island's foreign minister said in a stern rebuke to Elon Musk who asserted Taiwan was an integral part of China.
— Clash Report (@clashreport)
В отговор външният министър на Тайван Джоузеф Ву изрази вяра Мъск да изиска от Китай да даде достъп до " Екс " на народа си . Пекин блокира " Екс ", наред с други огромни западни обществени мрежи, като Facebook.

" Може би той счита, че възбраната е добра политика, като, с цел да се осуети контранастъплението на Украйна против Русия ", означи Ву, имайки поради, да задейства системата за сателитен интернет в пристанищния град Севастопол на Кримския полуостров предходната година, с цел да помогне за осъществяването на офанзива против съветския флот там.

" Вижте какво, Тайван не е част от Китайската национална република и сигурно не е за обмен! ", отсече външният министър на острова.

Не за първи път Мъск, чиято компания " Тесла " имаше огромен цех в Шанхай, разгневява Тайван.
 Съединени американски щати дадоха обещание
Съединени американски щати дадоха обещание " решителна реакция " при нахлуване против Тайван

Американски закон задължава Вашингтон да отбрани самоуправляващия се остров, само че не е указано по какъв начин

През октомври предходната година той допусна, че напрежението сред Китай и Тайван може да бъде решено посредством предаване на част от контрола над острова на Пекин, като още веднъж беше остро охулен за думите си от Тайпе.

Тайван живее под непрекъсната опасност от инвазия от страна на Китай, който претендира, че демократично управляваният остров е част от неговата територия и би трябвало да бъде високомерен - със мощ, в случай че е належащо.

П рез 2005 година Пекин одобри закон, даващ на страната правно съображение за военни дейности против острова, в случай че той се отдели или има намерение да го направи.

Тайван обаче отхвърля претенциите на Китай и акцентира, че единствено жителите на острова могат да вземат решение бъдещето си.
 Китай: Съединени американски щати имат проект за заличаване на Тайван
Китай: Съединени американски щати имат проект за заличаване на Тайван

Вашингтон употребявал тайванците като пушечно месо
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР