Тайван не е Украйна и винаги е бил неизменна част

...
Тайван не е Украйна и винаги е бил неизменна част
Коментари Харесай

Тайван се припозна в Украйна и засилва бдителността си към Китай

Тайван не е Украйна и постоянно е бил неизменима част от Китай. Това оповестиха от китайското външно министерство, откакто тайванският президент Цай Инуън прикани острова да ускори бдителността си във връзка с военните дейности поради украинската рецесия, оповестява " Ройтерс ".

Изявлението идва, откакто предходната седмица английският министър председател Борис Джонсън уточни заплахата за Тайван, ако западните страни не изпълнят обещанията си да поддържат независимостта на Украйна.

През последните две години Китай, който твърди, че Тайван е негова територия, ускори военната си активност наоколо до самоуправляващия се остров . Към момента обаче Тайван не оповестява за скорошни необикновени маневри на китайските сили на фона на растящото напрежение към Украйна.

Говорителката на китайското външно министерство Хуа Чунин отхвърли всякаква връзка сред проблема с Украйна и този с Тайван.
 Китай отново раздразни Тайван с провокация във въздуха
Китай отново раздразни Тайван с провокация във въздуха

Малък граждански аероплан e прелетял край следен от Тайван остров до китайския бряг

Тайван не е Украйна, акцентира тя и уточни, че Тайван постоянно е бил неотменна част от Китай и това е безспорен юридически и исторически факт.

Въпросът с Тайван е останал от гражданската война, само че целостта на Китай в никакъв случай не е трябвало и в никакъв случай не е била компрометирана, акцентира Хуа.

Победеното държавно управление на Република Китай избяга в Тайван през 1949 година, откакто загуби гражданската война от комунистите, основали Китайската национална република.

Правителството на Тайван изрично се опълчва на териториалните искания на Китай. Президентът Цай твърди, че Тайван е самостоятелна страна, наречена Република Китай, което остава формалното име на Тайван.

Всички военни подразделения " би трябвало да покачат бдителността си за военните събития към Тайванския пролив ", предизвести тя на среща на работната група по украинската рецесия, основана от Съвета за национална сигурност на Тайван.
 Китай корав: Никой и нищо не може да ни раздели от Тайван
Китай корав: Никой и нищо не може да ни раздели от Тайван

Пекин разкритикува Съединени американски щати, че усилват неустойчивостта в района

Тайван и Украйна са радикално разнообразни във връзка с геостратегията, географията и интернационалните вериги за доставки, уточни още Цай.

" Но в лицето на непознати сили, които имат намерение да манипулират обстановката в Украйна и да повлияят на морала на тайванското общество, държавното управление би трябвало да ускори предварителната защита на когнитивната война, стартирана от непознати сили и локални сътрудници ", акцентира тя.

Макар в изказването й да не се показва категорично Китай, точно тази страна съставлява най-значителната военна опасност, пред която е изправен Тайван.

Цай изрази съпричастност към обстановката в Украйна поради военната опасност, пред която е изправен и островът от Китай.
 Тайван отхвърля да стартира война с Китай
Тайван отхвърля да стартира война с Китай

Напрежението в Тайванския пролив обаче расте
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР