Тайван иска да се ускори напредъкът по за двустранното инвестиционно

...
Тайван иска да се ускори напредъкът по за двустранното инвестиционно
Коментари Харесай

Тайван се надява на тласък на търговията с ЕС

Тайван желае да се форсира напредъкът по за двустранното капиталово съглашение с Европейския съюз, оповестяват " Ройтерс " и " Франс прес ".

Президентът на острова Цай Инуън съобщи, че двете страни сътрудници би трябвало да изградят " резистентен либерален съюз ".

Тя направи изказването си по време на среща със седемчленна делегация от комисията по интернационална търговия на Европейския парламент в Тайпе.

Цай изрази признателността си към Европейския парламент за приемането на повече от 10 резолюции в поддръжка на Тайван тази година. Те включват поддръжка за присъединяване на острова в интернационалните организации, изложение на угриженост по отношение на мира и стабилността в Тайванския пролив и настойчив апел към Европейски Съюз да се ангажира с Тайван в зелените технологии и цифровата стопанска система.

Въпреки че Европейски Съюз включи Тайван в листата си с търговски сътрудници за вероятно двустранно капиталово съглашение през 2015 година , до момента не са водени диалози по въпроса.
 Тайван: Китай търси предлог за офанзива, опасността е по-сериозна от всеки път
Тайван: Китай търси предлог за офанзива, опасността е по-сериозна от всеки път

Тайпе се оплаква от засилен смесен напън от Пекин

Страните членки на Европейски Съюз нямат публични дипломатически връзки с Тайван , само че са най-големият източник на задгранични вложения на острова. От своя страна Китай смята Тайван за една от своите провинции.

" Тайван се стреми да усъвършенства двустранния стопански и търговски продан, да ускори сигурността на веригата за доставки и да форсира напредъка по двустранното капиталово съглашение сред Тайван и Европейски Съюз, което ще вдъхне убеденост на бизнеса от двете страни за разширение на вложенията ", акцентира Цай.

" Европейски Съюз признава, че нашето партньорство в търговията и вложенията с Тайван е стратегическа връзка с геополитически последствия " , уточни на собствен ред ръководителят на делегацията на Съюза Анна-Мишел Асимакопулу. Тя приветства премерения отговор на Тайван на китайската експанзия.
 Тайван скастри Китай да не дрънка с оръжие, а да пази мира
Тайван скастри Китай да не дрънка с оръжие, а да пази мира

Тайпе приканва Пекин за градивен разговор

По нейни думи Европейски Съюз и Тайван споделят общи полезности, каквито са демокрацията и правата на индивида.

Асимакопулу акцентира смисъла на съдействието във връзка с световните вериги за доставки, защото Тайван има водеща роля в промишлеността на полупроводници.

През юни Тайван и Европейски Съюз организираха търговски договаряния на високо равнище. Скоро по-късно обаче Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd (TSMC) съобщи, че няма съответни проекти за заводи в Европа.

Миналата година TSMC - най-големият контрактуван производител на чипове в света, съобщи, че преглежда евентуално разширение на активността си в Германия, само че няма прогрес в това отношение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР