Тайван и Япония подписаха два меморандума за разбирателство, предназначени да

...
Тайван и Япония подписаха два меморандума за разбирателство, предназначени да
Коментари Харесай

Тайван и Япония засилиха сътрудничеството си

Тайван и Япония подписаха два меморандума за съгласие, предопределени да засилят двустранното съдействие и продан, заяви Focus Taiwan. Те бяха подписани след Японско-тайванската икономическа и комерсиална конференция. Меморандумите са ориентирани към митническо съдействие и културен продан.

Меморандумите за съгласие във връзка с митниците ще основат правна основа за справяне и докладване на случаи със обвинени в контрабанда, показва изданието. Споразумението сред Тайван и Япония, което влиза в действие неотложно, ще разреши на митническите чиновници да обменят значима информация, която ще им помогне за справяне с контрабандата.

Тайванската министърка на културата Чен Ли-Чиун сподели, че меморандумът в региона на културата ще задълбочи връзките сред двете страни. Той визира разнообразни сфери на продан, в това число в изкуството и подпомагането и развиването на гении.

Ежегодната конференция, която датира от 1976 година, се организира в японската столица Токио. Представители на Япония и Тайван подчертаха смисъла на икономическото съдействие, като бяха разисквани и други сфери като селското стопанство и интелектуалната благосъстоятелност.

Беше разисквано и премахването на възбраната, наложена от Тайван, за импорт на хранителни артикули от пет японски префектури, в които са били регистрирани нараснали равнища на радиация. Япония е повдигнала въпроси за махане на възбраната, само че от Тайван първо желаят безапелационни доказателства, че инфектираните региони и продуктите от тях са безвредни за здравето.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР