Тайван беше отстранен от списъка за наблюдение на Азиатската тихоокеанска

...
Тайван беше отстранен от списъка за наблюдение на Азиатската тихоокеанска
Коментари Харесай

Тайван беше отстранен от списъка за наблюдение за пране на пари

Тайван беше отхвърлен от листата за наблюдаване на Азиатската тихоокеанска група за пране на пари (APG). Решението е резултат на напъните на Тайпе в последните години да усъвършенства предварителната защита против прането на пари, заяви Министерството на правораздаването на Тайван.

В изявление за Reuters заместник-министърът на правораздаването Цай Пи-чун сподели, че Тайван е единственият отхвърлен от листата за наблюдаване на организацията, в който са включени още Афганистан, Бруней, Лаос, Малдивите, Непал, Пакистан, Папуа-Нова Гвинея, Филипините и Виетнам.

Тайван влезе в "черния “ лист през 2007 година Десет години по-късно, на 20 юли по време на среща APG в Шри Ланка. Тайпе получи цялостната поддръжка на другите членове на организацията и беше изваден от групата на обвинените.

APG е интернационална организация, учредена в Тайланд през 1997 година Тя употребява стратегия за взаимна оценка или партньорска инспекция, с цел да оцени доколко членовете се преценяват с интернационалните стандарти за битка с изпирането на пари и битката с финансирането на тероризма.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР