Тайсън Фюри (25-0, 18 KO) е най-странният и забавен боксьор

...
Тайсън Фюри (25-0, 18 KO) е най-странният и забавен боксьор
Коментари Харесай

Шоуто на Фюри се завръща

Тайсън Фюри (25-0, 18 KO) е най-странният и занимателен боксьор в тежка категория от времената на Мохамед Али. Британецът постоянно е подготвен да направи някоя хитрина преди, след или по време на мач. Циганската кръв в неговите жилки е прекомерно буйна, а в неговата ДНК е заложен извънреден гений.

Tyson Fury weighs in at 19st 10lb ahead of his comeback fight against Sefer Seferi - and in case the 65 lb difference wasn't immediately clear, Tyson_Fury promptly scooped the Albanian up like a baby pasport pic.twitter.com/ymYMOjGGD4

— Rich McCarthy (VJRichMcCarthy) June 8, 20…
— Adam Christian (@Breaking144) June 9, 2018
След две години и половина отвън кръговете Фюри ще направи своето завръщане довечера. Непобеденият боксьор ще се бие в главния мач на галавечерта в „ Манчестър Арина “, а негов противник ще бъде незнайният албанец Сафер Сефери (23-1, 21) .

В продължение на месеци 206-сантиметровият колос тръбеше в обществените мрежи по какъв начин е подготвен още веднъж да седне на трона, предизвиквайки Антъни Джошуа и Дионтей Уайлдър. Дори и най-върлите почитатели на британеца бяха спрели да имат вяра, че Фюри още веднъж ще постави ръкавици. Самият боксьор не изглеждаше задоволително стимулиран да влезе и да се поти в залата. През последните две години той по-често показваше в клипчета и фотоси какъв брой огромно е шкембето му, в сравнение с по какъв начин се поти в залата.

Tyson Fury and Sefer Seferi having fun and games with the face off pic.twitter.com/EQzCEQN97n
— talkSPORT (@talkSPORT) June 8, 2018
През ноември 2015-а Фюри стори немислимото. Той детронира дългогодишния владетел в тежка категория Владимир Кличко. Победи го посред Германия освен това по точки. С този триумф британският боксьор накара всички специалисти да се плеснат по челата. Шокът беше цялостен, когато след 12-рундовия дуел Фюри взе микрофона и запя ария на своята брачна половинка.

Последвалите събития не бяха толкоз радостни за Тайсън. Напрежението и цялата шумотевица към шампионския ореол пристигнаха прекомерно доста за Циганския крал. Той се отдаде на запои и опиати. Кличко очакваше реванш в продължение на година, а през това време професионалните боксови организации започнаха една по една да лишават купите от Фюри поради неналичието на интензивност. За десерт се оказа, че Тайсън се е забъркал в допинг скандал, откакто е дал позитивна проба. Неговият лиценз беше лишен и чак при започване на 2018 година съумя да си го получи още веднъж.

Въпросителните към положението на 29-годишният великан са доста. В свои клипове той демонстрира страхотна скорост, само че тези видеа не престават по 30 секунди. Тази вечер Фюри ще би трябвало да се бие доста повече – 10 рунда.

Новият промоутър на Тайсън – Франк Уорън направи доста остроумен ход. Той реши да не рискува, знаейки, че неговият клиент евентуално не се намира в топ форма. Затова опитният боксов уредник избра за съперник на Фюри (25 победи, 18 с нокаут) тотално незнайния албанец Сефер Сефери. 39-годишният деец (23 победи, 21 с нокаут и 1 загуба) е роден в Македония, само че живее в Швейцария. По-голямата част от неговата кариера минава в полутежка категория, а единствено петима от неговите съперници са с позитивен актив. Единственият мач против противник от тежка категория е против Мануел Чар през септември 2016-а. Тогава Сефери оказва известна опозиция, само че губи по точки с единомислещо съдийско решение.

Букмейкърите тотално отписаха възможностите на албанеца, а неговият коефициент за победа доближава до 28. На всички е ясно, че спортната конспирация в този мач не е доста огромна. От друга страна Тайсън постоянно има някоя изненада в своя ръкав. Затова пригответе се, тъй като шоуто на Фюри се завръща.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР