Тайното гласуване за избор на председател на Общинския съвет във Варна

...
Тайното гласуване за избор на председател на Общинския съвет във Варна
Коментари Харесай

Тайният вот за избор на председател на Общинския съвет във Варна е бил опорочен

Тайното гласоподаване за избор на ръководител на Общинския съвет във Варна не е било напълно скрито, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Анализ на обстановката по време на гласуването и на самите резултати, води до концепцията, че част от партиите и обединенията са влезнали в предварителна сделка с ГЕРБ.

Председателят на основаната за гласуването комисия, адв. Бранимир Балачев (ГЕРБ), при взимане на всеки плик от урната афишира дали пликът е запечатан или не, и по какъв метод е била сгъната бюлетината (в два разновидността - сгъната на две или на четири), след което афишира за кого е гласът от съответната бюлетина.

Броят на сгъванията в композиция с отворен или затовен плик (общо 4 варианта) на практика разкрива партийния избор.

Едва ли е озадачаващ фактът, че 100% от сгънатите на две или на четири бюлетини, са били в изгода издигнатия от ГЕРБ претендент Тодор Балабанов.

Повече от явно е, че една част от групите в общинскя съвет са влезнали в предварителна спогодба, с какъв тъкмо очевиден знак ще гласоподават техните представители, в другояче тайното гласоподаване за ръководител.

Това откриване на тайния избор по групи, с изключение на, че е очевидно доказване на поддръжка към ГЕРБ, само че евентуално е и първо условия за възможни бъдещи сделки сред ГЕРБ и другояче опозиционно-настроениете групи в Общинския съвет на Варна.

За " странния " метод на преброяване сигнализира и Стела Николова, общински консултант от Демократична България.

Друг забавен факт е, че единствено две от 11-те обединения, изпратили общински съветници, издигнаха собствен претендент за ръководител на локалния парламент - ГЕРБ и Възраждане.

Кандидатът на " Възраждане " получи единствено 4 гласа - тъкмо колкото са и общинските съветници на партията.

За сметка на това Тодор Балабанов (ГЕРБ) събра в своя поддръжка 39 гласа, в случай, че ГЕРБ има единствено 18 съветника.

Шест от бюлетините бяха " Не поддържам никого ", а една бе празна/невалидна. Един общински консултант отсъства и не гласоподава.

Елементарната математика разкрива обаче, че съветници от опозиционната Българска социалистическа партия, а допустимо и от Демократична България са подкрепили ГЕРБ. Цифрите приказват, че не по-малко от 5 души (от общо 12-те съветника - 8 Българска социалистическа партия и 4 ДБ), които имат Българска социалистическа партия и Демократична България в локалния парламент са дали поддръжката си за претендента на ГЕРБ.

Какво ли чака Варна през идващите 4 години?

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР