Тайно звено към руското външно разузнване (ГРУ), известно като поделение

...
Тайно звено към руското външно разузнване (ГРУ), известно като поделение
Коментари Харесай

The New York Times: Срещу Емилиян Гебрев е имало два опита за убийство с руски почерк

Тайно звено към съветското външно разузнване (ГРУ), известно като отделение 29155, е отговорно за редица директни удари против суверенитета на европейски страни, в това число България. Агенти на поделението са виновни за опита за ликвидиране на оръжейния търговец Емилиян Гебрев, както и за опита за прелом в Черна гора, само че най-знаковия случай, който носи техния почерк, е аферата " Сергей Скрипал ". Това твърди в своя публикация една от най-авторитетните американска медии – The New York Times.
Според материала, против сътрудници от отделение 29155 пробвали на два пъти да убият оръжейния търговец, чието име стана известно около сагата кой да управлява " Дунарит " – неговата компания " Емко " или страната. Сагата се точи към този момент няколко години, а Гебрев от време на време гастролира в bTV и споделя, че натискът против него не отслабва, като следите на натиска водят към офшорка ( " Виафот " ), свързвана с Делян Пеевски и то чрез страната. Сега американският вестник твърди, че руснаците пробвали да убият Гебрев един път в София и един път месец след първия опит, на вилата му на Черно море. Досега Гебрев е приказвал единствено за първия случай, който се развива в ресторант " Созополис " ( " Кумбаре " ) на ул. " Съборна ". Оръжейният търговец бива токсичен с незнайно вещество, дружно със сина си и един от шефовете на " Емко ", само че оцелява. А уеб сайтът за проверяваща публицистика " Биволъ " изкара версия, че следствието на този случай преднамерено е провалено. В началото на тази година в България пристигнаха и английски сътрудници, с цел да проверяват покушението против Гебрев, само че оттогава няма никаква информация по случая.
Съгласно информацията на The New York Times, която е основана на данни от разнообразни разследващи източници, само че не е доказана публично от Кремъл и съветското военно министерство, началник на секретното отделение е генерал-майор Андрей Аверянов. За Аверянов се счита, че е приключил през 1988 година военно учебно заведение в Ташкент, съвсем несъмнено се е сражавал в двете войни в Чечения, награден с медал " Герой на Русия " през 2015 година. Основна оперативна фигура пък е полковник Анатолий Чепига, който беше оголен от английски публицисти като един от двамата обвинени за отравянето на Сергей Скрипал и щерка му Юлия. А американският вестник твърди, че обвинените за терористичния акт против Скрипал руснаци с псевдоними Сергей Федотов и Сергей Павлов са направили и покушението против Гебрев. Кои са тези хора - припомнете си в този материал!
За съществуването на отделение 29155 The New York Times привежда следния мотив – през 2012 година съветското военно министерство е дало специфични бонуси на него, както и на други две специфични поделения на ГРУ – 74455, което е намесено в сагата с американските президентски избори от 2016 година и 99450, което има централна роля в анексирането на Крим.
През февруари тази година шефът на МИ6 Алекс Янгър сподели на Мюнхенската конференция по сигурността, че от страна на съветските служби има непрекъсната опасност за Запада и че особено в тази ситуация " Скрипал " и в опита за прелом в Черна гора са намесени едни и същи съветски оперативни служащи. А неизвестен някогашен чиновник на ГРУ споделя, че в отделение 29155 работят " съществени момчета, под прикритие и зад граница ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР