Тайният правителствен сателит с кодово име Зума (Zuma), изстрелян в

...
Тайният правителствен сателит с кодово име Зума (Zuma), изстрелян в
Коментари Харесай

Секретният сателит на Спейс Екс се разби и падна в океана


Тайният държавен спътник с кодово име " Зума " (Zuma), изстрелян в неделя от " Спейс Екс " (Space X), не доближи предстоящата орбита и се разруши, падайки в океана. Това заяви в понеделник организация " Ройтерс ", представена от БГНЕС.

Според високопоставените източници, представени от " Ройтерс ", класифицираният сателит не е съумял да се отдели от втория стадий на " Фалкон 9 " и в следствие се е разрушил или е потопен надълбоко в морето.

" Зума " е многомилиардният спътник на подизпълнителя на американското Министерство на защитата " Нортроп Груман ". Именно корпорацията бе избрала за оператор и производител компанията на Илън Мъск.

Спътникът бе изстрелян от базата на американските Военновъздушни сили в Кейп Канаверал в почти 20:00 часа в неделя (03:00 часа в понеделник, българско време). Осем минути по-късно първият стадий на превозвача се приземи сполучливо във отвесна позиция на специфичната платформа за кацане. В последна сметка обаче, първият пуск на " Спейс Екс " за 2018 година беше белязан от неуспех.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР