Тайният полковник, 53-годишният бивш бодигард на руския президент Владимир Путин

...
Тайният полковник, 53-годишният бивш бодигард на руския президент Владимир Путин
Коментари Харесай

Бодигард на Путин, който носеше ядрения му куфар, се опита да се застреля СНИМКИ

Тайният полковник, 53-годишният някогашен телохранител на съветския президент Владимир Путин Вадим Зимин, който носеше зад него " нуклеарния му куфар ", се опита да се простреля в жилището си в Красногорск, Московска област, в този момент е в реанимация в съществено положение. Това оповестява съветското издание на МК, базирайки се на източник.



Според публицисти той е бил открит от брат му, който е бил в жилището по време на стрелбата, той е извикал кола за спешна помощ. Зимин оцеля, само че е откаран в интензивното поделение в тежко положение. Естеството на пострадванията му ни разрешава да заключим, че изстрелът е създаден от него.

Британският таблоид Mirror оповестява, че той е лежал в локви кръв с огнестрелна рана в главата, а до него лежал травматичен револвер Иж 79-9ТМ. По това време братът бил в банята, а брачната половинка на ранения полковник отсъствала.

Известно е, че полковникът от Федералната работа за сигурност на Руската федерация Вадим Зимин в миналото е отговарял за куфарчето с " нуклеарния бутон ". Освен това Зимин преди този момент е играл тази роля при някогашния съветски президент Борис Елцин. След това той траял да работи за ФСБ и бил нараснал в полковник при Путин.



Наскоро Вадим Зимин беше под домакински арест по наказателно дело. Той е упрекнат във взимане на рушвет, откакто получи служба в митническата работа на Руската федерация и стана шеф на отдела за взимане на решения за заплащане на транзакции на Централното ръководство на териториите. През декември 2021 година той беше арестуван по съмнение за взимане на рушвет от предприемач. Според проверяващите той е получавал 10% от всяка договорка.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР