Тайният континент Кумари Кандам и връзката с лемурийците. Това е

...
Тайният континент Кумари Кандам и връзката с лемурийците. Това е
Коментари Харесай

Тайният континент Кумари Кандам и връзката с лемурийците

Тайният континент Кумари Кандам и връзката с лемурийците. Това е мистериозна земя по протежението на планината Меру, потопена по време на унищожаването на Кумари Кандам. Тази земя съставлявала голяма територия от Хималаите до Южния полюс. Името Кумари Кандам значи безусловно „ Земята на Девата “ или „ Девствения континент “ (на тамилски „ Кумари “ значи „ чист/девствен “).

Кумари Кандам е митичен континент , за който се счита, че е загубен с антична тамилска цивилизация. Този митичен континент си остава до ден сегашен огромна тайнственост. Легендарният потопен континент е упоменат в няколко творби на тамилската литература и е разказан в литературата на санскрит.

През 19-ти век някои европейски и американски учени спекулират за съществуването на потънал континент, наименуван Лемурия , с цел да обяснят геоложките и други прилики сред Африка, Австралия, Индийския субконтинент и Мадагаскар. Част от тамилските записи свързват легендите за земи, изгубени от океана. Според тези създатели антична тамилска цивилизация е съществувала в Лемурия, преди да бъде изгубена в морето при злополука.

Тайният континент Кумари Кандам – какво се “знае ” за него?

Тези превъзходни земи били населявани от 30 000 – 11 000 година прочие н. е.. Но с течение на времето разнообразни елементи от тях били потапяни под морската вода от разнообразни опустошения като трусове, цунами и вулканични изригвания. Всеки път хората се местели на изток, както и към северните и северозападните райони.

Споменава се, че големи талази са довели до ерозия на големи територии. И че сегашната земя е излишък от морското равнище, което се е намалило след ледниковия интервал. Това породило нови земни райони и нови народи, в това число Индия, Австралия и Африка.

Тамилският континент Кумари Кандам – считан за връзката сред Африка и Южна Индия – от дълго време е разпознат и тясно обвързван с хипотетичната „ изгубена земя “ на Лемурия. Управляван е от антична тамилска династия (династията Пандиан) в продължение на 10 000 години. Континентът е бил разграничен на 49 територии.

Silappadhikaram “, един от петте велики епоса на тамилската литература, написан през 2-ри век от н.е., удостоверява това пагубно събитие. Друг античен тамилски източник дава листата на пандиански владетели, управлявали Кумари Кандам.

В тамилската литература се споделя също, че за интервал от към 11 000 години пандианците са основали три тамилски сангама. Те имали за цел да насърчат измежду своите жители любовта към знанието, литературата и поезията, които се трансформират в най-важната основа на тамилската просвета, защитавайки и усъвършенствайки тамилския език и литература.

Първият сангам

Първият Сангам (около 9000 година прочие н. е.) се разказва като извършен в столицата на Пандиан, на юг от Мадурай. Тогавашният държател Агастия бил президент на този Сангам, до момента в който градът не бил загубен в морето.

Имало е 89 царе на Пандиан (наследници и владетели от този период) и този Сангам е траял 4440 години. Имал е 549 членове, които хипотетично включват някои богове от индуисткия мавзолей като Шива , Кубе́ра , господарят на благосъстоянията и съкровищата, постоянно споменаван в епоса „ Рамаяна “ и Муруган , главнокомандващият на армията на девите и наследник на Шива.

Поради този прелом, царят и всички хора, които оживели, се преместили в останалата земя на Кумари Кандам, като преместили столицата си в Капатапурам. По същото време настоящето местонахождение на Тамил Наду е било ръководено от Чера, Чола и 46 други дребни кралства.

Вторият сангам

Вторият Сангам траял 3700 години и имал 59 членове и 3700 поета. Управляван е от 59 пандиански царе. Този град обаче също потопен. Тези тектонични процеси изиграли значима роля в изгубването на античния континент, прочут на западните учени като Лемурия . Шри Ланка дружно с Индия, Индонезия и Малайзия били част от този континент.

Сега, когато Кумари Кандам към този момент не съществувал, царят на Пандиан завзема частта от земите, принадлежащи на кралствата Чола и Чера. Той основал морско пристанище на най-южния завършек на Индийския полуостров – Коркай . Градът става столица, която по-късно е преместена в днешния град Мадурай.

Третият сангам – тайният континент Кумари Кандам

Предполага се, че Третият Сангам е бил ситуиран в настоящия град Мадурай и е просъществувал 1850 години. През този интервал е имало 49 пандиански царе. Академията е имала 49 членове и 449 поети.

Индийският историк К. К. Пилай (1905 – 1981) споделя: „ Важно е да се означи, че Лемурийският континент би трябвало да е съществувал, в случай че въобще е съществувал, доста от дълго време. Според геолозите разчленяването на континента Лемурия или Гондвана на няколко единици би трябвало да е станало към края на мезозойската епоха. “

„ Регионите на екватора постоянно са били най-предразположени към естествени произшествия като трусове и изригвания на вулкани… съгласно професор Карстен М. Сторетвед от Университета в Берген, Норвегия.

„ …описанията на катаклизми в ранната литература, когато земята ненадейно потъва под водата, са разумни. Но би трябвало да се потвърди, че са научни обстоятелства. Това може да стане благодарение на разбор на морското дъно, който е допустимо да се извърши. Съвременните теории намират подкрепящи доказателства както в античната литература, по този начин и в историята на езика… “

Тайният континент Кумари Кандам и връзката с лемурийците

Легендата споделя, че в миналото цялата суша на Земята е била един голям античен континент. Хипотетичният свръхконтинент Пангея бил раздробен с времето и останал с много потънали под морското ниво елементи. Именно това се случва и с Лемурия.

Потъналият континент на лемурийците е прочут още като континента Му. Името си Лемурия получава поради популациите на лемурите, обитаващи точно тези територии. Индийците го назовават Кумари Кандам.

През 1868 година британският полковник Джеймс Чърчуърд твърди, че е придобил познанията си за тази изгубена земя, откакто се е сприятелил с индийски духовник. Той го бил научил да чете античен мъртъв език (говорен от малцина). Свещеникът разкрил за съществуването на няколко антични плочи, написани от лемурийците.

Свещенникът разрешил на Чърчуърд да види тези записи след в началото отвращение. Познанията му остават непълни, защото наличните плочи са просто фрагменти от по-голям текст. Чърчуърд твърди, че е намерил удостоверение и спомагателна информация в записите на други антични нации.

Това била историята на Му, или Лемурия – земя, неприличаща на нищо (освен на Атлантида), което в миналото е съществувало по земната повърхнина. Тя била люлката на човешката цивилизация. Управлявали я царе-жреци, извисили човешкото знание до непознати и непостижими висоти.

Ще бъде много забавно, в случай че някой ден научим цялата история на индивидите и техните основатели!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР