Тайният живот на прилепите е темата на поредното интересно събитие

...
Тайният живот на прилепите е темата на поредното интересно събитие
Коментари Харесай

Разкриват тайния живот на прилепите

" Тайният живот на прилепите " е тематиката на следващото забавно събитие на Ratio, което ще се състои на 28 януари, от 19 ч., в City Stage, София с вход е свободен.

Тези същества имат невероятни качества: летят по-добре от някои птици и се ориентират в цялостен мрак посредством ехолокация. Това ги трансформира в една от най-интересните групи бозайници. Също както човешките общества, прилепите се сблъскват със обществени проблеми от интимно естество - фамилни кавги, изневери, безконечна обич, а дребните им порастват в " детски градини ".

Освен за забавното им държание, публиката ще разбере повече и за смисъла им за живота на Земята. Как прилепите вършат достъпа до текила и шоколад всеобщ? Колко значима е помощта им за контрола над нездравословните за нас инсекти? Каква е тайната зад тяхното дългоденствие?

Вратата към тайния живот на прилепите ще отвори доктор Хелиана Дундарова. Тя учи разред Ръкокрили от 10 години. Участва интензивно в зимното броене на прилепните колонии в Чехия и Словакия по време на своята магистратура. През 2012 година се включва в картирането на прилепните местообитания по " Натура 2000 " като специалист в България. Д-р Дундарова работи в Института по биоразнообразие и екосистемни проучвания към Българска академия на науките. Завършила е Софийския университет, след което придобива магистърска степен по зоология в Карлов университет в Прага. Докторската си дисертация изготвя в Института по биоразнообразие и екосистемни проучвания към Българска академия на науките. Участвала е в редица пещерни експедиции на Балканите, Западна, Централна и Югоизточна Азия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР