Тайните на успеха са труд, постоянство и амбиция. Ако тези

...
Тайните на успеха са труд, постоянство и амбиция. Ако тези
Коментари Харесай

Шарлопов вдигнал кръвно, преди да почине

Тайните на триумфа са труд, неизменност и упоритост. Ако тези 3 неща ги има в мисленето на човек, той ще се оправи. Капиталът идва като разследване "

Това е един от скъпите препоръки, които остави на 5-те си деца Стефан Шарлопов, разкрива в. „ 24 часа “.

В нощта против понеделник предприемачът напусна този свят на 55 години. Починал е ненадейно в съня си. В петък споделил с другари, че не се усеща добре.

В неделя си измерил кръвното - 170 на 100, и изпил нормалното хапче. Не потърсил доктор. Решил, че сънят ще го излекува. И не се е събудил.

Роден е на 14 октомври 1962 година в Бургас. Завършва съветска гимназия, а през 1986 година българска лингвистика във Великотърновския университет. След това стартира работа като публицист във "Вечерни вести ", "Кооперативен вестник " и "9 септември ".

Едва 26-годишен Шарлопов издава първата си книга с художествена документалистика. Плащат му 2500 лева хонорар, тъй като това било оптимално вероятната сума. Разочарован, месец преди измененията през 1989 година взема решение да напусне журналистическата специалност и стартира частен бизнес.

Първата му договорка е несполучлива, както самият Шарлопов признава. Искал да се занимава с предпечат и реклама, даже теглил 5000 лева от банка. Негов прочут му упълномощил да направи новогодишен календар. Отишъл с изцяло готовия артикул при клиента, само че той към този момент бил не запомнил за поръчката.

"Ама нали имахме джентълменска спогодба ", попитал изуменият Шарлопов. "Да, само че забравихме да подпишем контракт ", отвърнал му клиентът.

"Това беше първият урок, който получих в бизнеса. След тази преживелица претърпях още доста мизерии в живота си. Бях без опит и капитал в бизнеса, изгубил и заема, и хонорара от книгата ", споделя предприемачът пред "24 часа ".

Започва самичък - в началото с търговия на всевъзможни артикули. Купува 50 тона дефицитна тогава вестникарска хартия и я продава с огромна облага. Прави финансово-търговски спекулации, като внася всичко - тениски, алкохол, шоколад. Покрай вноса на кексове стига до концепцията, че е по-добре да ги създава, и по този начин се появява първото му дружество в хранителната промишленост - "Роял кейк ".

Бизнесът се разраства, само че след години Шарлопов го продава.

Купува завода за минерална вода в Девин за към 600 хиляди $. Преди да го продаде, влага милиони и го трансформира в най-модерното дружество на Балканите в бутилиращия бизнес.

Никога не се разделя обаче с хотелиерството, което е негова пристрастеност и полуда. Обиколил е света, само че остава влюбен в Българското Черноморие и в планините ни.

Приятелите му споделят, че в никакъв случай не е бил парвеню. Не обичал да парадира с благосъстоянието си. Дори когато си купил хеликоптер, го направил, с цел да си прави работата и да стига по-бързо от Созопол до София. Комплексът на морето "Созополис " бе последният му огромен план.

Макар още на 30 година да е милионер, не си купува следващия мерцедес единствено тъй като на пазара се е появил нов модел.

"Нямам потребност да подплатявам снобизма си. Никой в компанията няма право да кара коли над равнище "Тойота Авенсис ". Това са колите на Управителния съвет ", изяснява през 2002 година Шарлопов.

Беше огромен донор. Поклонението ще бъде четвъртък от 12 часа в столичната черква "Св. София ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР