Тайник в мазе със златни пендари, телефони, скрити в стена

...
Тайник в мазе със златни пендари, телефони, скрити в стена
Коментари Харесай

Тайник в мазе със златни пендари откриха при акция срещу ало измамници

Тайник в мазе със златни пендари, телефони, скрити в стена и SIM карти в отдалечено за тв приемник - това са част от доказателствата, които прокуратурата е събрала при огромната акция против „ ало ” измамници в град Левски, осведоми Нова телевизия.
Всички 8 арестувани при интервенцията, провела се в петък, са престъпно проявени и осъждани - за измами, обири и шофиране без брошура. След вчерашния арест са им повдигнати обвинявания.
Пари от жертвите на телефонните измами задържаните вземали като се представяли за чиновници на Министерство на вътрешните работи, търсещи подпомагане от хората.
" Групата е работила от началото на 2018 година Жертвите са най-вече възрастни хора или лица, които преди малко са навършили пълноправие. Един от участниците в групата е основал профил във Фейсбук под името Васко Богатия. Ежедневните разноски на всеки един от арестуваните надвишават минималната пенсия в България. Затова, в качеството им на физически лица, им е наложена и данъчна проверка. ", сподели Сийка Милева, представител на Специализираната прокуратура.
По данни на полицията през първите 7 месеца на 2019 година има наклонност към понижаване броя на телефонните измами, като за този интервал те са 459 - с 33% по-малко по отношение на същия интервал на миналата година.
Снимка: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР