Тайната за това да имате перфектен тревен чим е добрата

...
Тайната за това да имате перфектен тревен чим е добрата
Коментари Харесай

Най-добрите начини да поддържаш райграса в градината свеж и красив

Тайната за това да имате съвършен тревен чим е положителната му поддръжка.  Ако желаете да имате прекрасен зелен тревен килим в градината си, най-важното е да се грижите за райграса, да го вършиме постоянно и да си осигурите всички нужни култивиран принадлежности. Има деен интервал, през който се води поддръжката на тревни площи и градини, и той обгръща времето от месец март до месец ноември.

Основните грижи, които би трябвало да бъдат полагани за тревните площи са поливане, косене, наторяване, аереране, плевене и вертикулиране, напръскване с разнообразни подобаващи, добре подбрани препарати. Това значи, че би трябвало постоянно да  следим за хранителния, водния, въздушния режим и времето, през което се коси райграса.
 Лесен метод по какъв начин да се отървем от тревата в градината Лесен метод по какъв начин да се отървем от тревата в градината
Който и способ да изберете, най-вероятно ще би трябвало да го употребявате наново. Всичко става по този начин, тъй като семената на дивите типове се нос...

Поливането на градинския райграс би трябвало да бъде постоянно и дозирано, тъй че е целесъобразно да изградите поливна система, а в случай че нямате такава, тогава би трябвало да поливате два или три пъти в седмицата, като през лятото напояването може да се наложи да бъде увеличено. Най-добре е да не поливате в най-горещите часове от деня. Препоръчително е да го вършиме рано заран или в късните следобедни часове.

Хранителния режим на райграса се контролира чрез торенето. То е в действителност неотложно заради непрекъснатото изнасяне на хранителни субстанции и не трябва да бъде подценявано. Много е значимо торенето да се прави в уместно за тази активност време, да е дозирано  и торта да бъде безусловно отмерено разнесена по цялата повърхност. Не бива да се позволява да се получи по-голяма централизация на тор на което и да било място. Веднага след торенето би трябвало обезателно да полеете щедро.

Ако наторите неравномерно или погрешно, или прекалено, тогава райграсът може да загине. Торенето нормално стартира през март с комбинирани торове, а по-късно, през вегетационния сезон е възможно да се тори и с азотни торове, а  през есента - още веднъж с смесен. Добре е да има по-значително наличие на фосфор. За препоръчване е да се тори с постепенно разлагащи се комбинирани торове, които да бъдат богати на микроелементи. Амониевите торове, познати още като азотни, може да се употребяват по-рядко, най-много когато желаеме да засилим растежа или в случай че се стигне до забележими проблеми.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР