Тайната за приготвянето му е била известна още древни времена.

...
Тайната за приготвянето му е била известна още древни времена.
Коментари Харесай

МИЛИ И КРАСИВИ ДАМИ, КОЕ Е НАЙ-ЗДРАВОСЛОВНОТО ВИНО ЗА НАС?

Тайната за приготвянето му е била известна още антични времена. Нашите прадеди са го пиели, с цел да се ободрят и да пречистят храната си. Това е чист естествен артикул, който се получава посредством процеса на ферментация на гроздов сок. Гроздето съдържа:

вода; захар; етанол; танини; винена, оцетна и ябълчена киселини; витамини; антиоксиданти; различни хранителни вещества; витамини от група В; витамин С; глюкоза и фруктоза; магнезий; желязо; калий, калций; флуор, натрий; цинк, фосфор.

За отечество на виното е призната Грузия. Именно там са открити най-древните типове на тази напитка, които са на повече от, забележете, 8 хиляди години.

Полезните му субстанции имат удобен резултат върху човешкия организъм, а точно

Понижава напрежението и работи отпускащо след тежък работен ден; Понижава риска от деменция и болест на Алцхаймер; Успешно се бори с безсънието; Подобрява функционалността на лимфната система; Има антибактериален ефект; Повишава интензивността на имунната система; Повишава виталните сили; Извежда свободните радикали от организма; Действа превантивно при алергии, сърдечно-съдови болести, както и против развиването на рак. Ползи и вреди.

За да има изгоди от напитката ежедневната приложимост би трябвало да бъде умерена. Препоръчителната доза за дами, е към 100 мл./дневно, а за мъже – два пъти повече. Запомнете, че злоупотребата с вино може да предизвика някои рискови болести, като:

Цироза на черния дроб; Онкологични болести на стомаха, гърлото и хранопровода; Алкохолизъм; Остеопороза.

Противопоказания: бременност и кърмене, чернодробни, стомашни и бъбречни заболявания; възраст до 18 години, алергични реакции.

Ползите при дамите.

Виното работи като афродизиак. Придава разтегливост на кръвоносните съдове, което усъвършенства кръвообращението и предотвратява сърдечно-съдови проблеми. Виното може да намали равнищата на кръвната захар и холестерола, което понижава риска от затлъстяване и диабет вид 2.

Употребата на целесъобразните дози вино дневно за дами по време на менопауза е от огромна изгода. Това може да защищити тялото ви от доста болести. Трябва обаче да се има поради, в случай че употребявате лекарствени средства.

Естетите настояват, че виното спомага за опазване на младостта и женската хубост.

Бяло или алено вино? Кое е по-здравословно?

Прието е, че най-полезно за човешкото тяло е сухото алено вино, тъй като съдържа най-голямо количество антиоксиданти и други потребни за човешкото тяло субстанции. В бялото вино тези субстанции са по-малко. Например, при анемия лекарите предлагат алено вино, защото е доста богато на желязо.

Освен това, потребните субстанции, съдържащи се в аленото, се усвояват по-добре спрямо бялото. НО аленото вино е по-силен алерген и може да раздразни храносмилателната система.

В горещите летни дни кана с бяло вино, разредено със студена газирана вода, с резенчета лимон или ябълка е отлична напитка за утоляване на жаждата. Розето, също е добър вид, тъй като е по-леко от аленото и съдържа повече хранителни субстанции от бялото.

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР