Тайната на това да станеш любимец на медиите е да

Тайната на това да станеш любимец на медиите е да ...

PR съвет: Организирайте проучвания!.


Тайната на това да станеш любимец на медиите е да положиш допълнителни усилия в правилния момент. Да изследваш всяко предаване и публикация, преди да изпратиш пиар информацията си. Да напишеш съдържанието си така, че да е актуално, таргетирано, съобразено с периода от годината и вълненията na месецa. Конкретно и по същество.

Това пише в онлайн коментар авторката на Marketing.About Мариса Д’Вари. Тя предлага 10 съвета за изготвяне на добра и „изкушаваща медиите” пиар история.

Ето какво препоръчва.

1. Започнете работния си ден с брейсторминг и днешния вестник. Създайте си навик да преглеждате пресата всяка сутрин с тефтер до вас. Разглеждайте заглавията в разделите. След това си задавайте въпроса „Кое в новините днес се свързва с това, което искам да промотирам?”

2. Винаги бъдете в час кои са скандалите на деня. Ако нямате отношение към тях, бягайте от тази тематика - тя вече е преекспонирана. Медиите търсят друго. 

3. Четете финансовата информация всяка сутрин. Ежедневно статистиките на бизнеса се променят. Някои компании се изкачват нагоре, други падат в продажбите. Това се отразява на маркетите им. Акции поскъпват и поевтиняват. Лихвените проценти на кредитите варират. Или пък „заплашват да се разколебаят”. Имайте предвид всички тези фактори. Може да ги използвате, когато мислите как ще изглежда следващата ви новина.  

4. Организирайте проучвания, за да създавате солидна история. Медиите разглеждат количествените показатели като подходящи за новинарско съдържание, конкретни и добре стоящи край текста и снимката, изброени с точки или информативни графики.

5. Обръщайте внимание на въпросите, които клиенти и потребители задават. Случва ли се внезапно много хора да задават един и същи въпрос под различни форми? Може да се задава пазарна тенденция, с която ще е печеливша стратегия да се свържете.

Продължава на страница 2.

Източник: manager.bg