Тайната на щастието не е да имате повече, да се

...
Тайната на щастието не е да имате повече, да се
Коментари Харесай

Сключете мир с живота си, без значение какъв е той

Тайната на щастието не е да имате повече, да се сравнявате с другите, да притежавате материални богатства, а да сте в мир със себе си.

Просто един път вечно приемете живота си подобен, какъвто е.

Ако се замислите, към този момент много огромна част от него сте пропилели в опити да настигнете някой различен, да постигнете повече, да изпреварите нечие достижение, да догоните другиго.

Спрете.

Животът е толкоз къс. В края нищо от това няма да има значение. Никой няма да се интересува от това какъв брой сте постигнали или какъв брой сте спечелили., какъв брой дипломи сте изкарали, какъв брой документи сте окачили на стената си.

В края значение има единствено едно – дали сте били щастливи.

А с цел да постигнете щастието, първо би трябвало да постигнете хармонията. Със себе си и с другите.

В момента, в който спрете да се сравнявате с другите и да желаете още и още, ще разберете, че в действителност животът ви е прекрасен. Това, което за вас е незадоволително, за различен може би е фантазия.

Този живот – с всичките му наслади и болки, с всичките му разочарования и достижения – е животът, който би трябвало да имате.

Сключете мир с него, с цел да го приемете подобен, какъвто е и да изпитате успокоение, задоволство, естетика и благополучие. Заслужавате ги.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР