Тайната на младостта може да се крие в броколите, пише

...
Тайната на младостта може да се крие в броколите, пише
Коментари Харесай

Изследване разкри: Ето го зеленчука, с който ще преборим стареенето

Тайната на младостта може да се крие в броколите, написа в. " Дейли експрес ", базирайки се на американско проучване. Зеленчукът от семейство Кръстоцветни е богат на химикали, наречени индоли, за които е открито в проби с мишки, червеи и мухи, че ги поддържат в добра форма с придвижване на възрастта.

Откритието може да докара до основаването на хапче против стареене, с помощта на което хората да се радват на положително здраве в годините си на " здрач ", вместо да са заболели и немощни, считат създателите на проучването от университета " Еймъри " в Атланта, Съединени американски щати.

Броколите постоянно са възхвалявани като суперхрана, осигуряваща отбрана против затлъстяване, диабет, сърдечносъдови заболявания и рак.

И това е забавно: Храната балансира главните хормони - четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to.

Ръководителят на изследователския екип професор Даниъл Калман и сътрудниците му извеждат понятието " здравословна дълготрайност на живота " - времето, през което хора или животни остават дейни и противодействат на напрежението, до момента в който остаряват.


Източник: Thinkstock/Guliver

През идните десетилетия се чака заболяванията на старостта да стоварят още по-тежко задължение върху здравните системи. В резултат на това се покачва ползата към въздействието върху здравето на микробите, обитаващи човешкото тяло.

" Все още не знаем по какъв начин чревната микробиота упражнява резултатите си, само че в този момент най-малко сме наясно с един механизмите. Индоли, въздействащи удобно по редица способи, се създават от разнообразни видове бактерии посредством разграждане на аминокиселината триптофан ", споделя професор Даниъл Калман.


Източник: Vesti.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР