Тайната на малките “перли открити в черупките на древни мекотели.

...
Тайната на малките “перли открити в черупките на древни мекотели.
Коментари Харесай

Тайната на малките перли, открити в черупките на древни мекотели

Тайната на дребните “перли ” открити в черупките на антични мекотели. От откриването им преди 13 години, доста учени се озадачават от мистериозните мънички стъклени топчета, открити във вкаменените черупки на антични мекотели (Mollusca).Тези черупки са открити от откривателя Майкъл Майер от Университета в Южна Флорида, в кариера покрай град Сарасота (Sarasota), Флорида, Съединени американски щати (HiddenTruth.site).При проучване на черупките под микроскоп са открити 83 топчета, като мъниста, вътре в тях. В диаметър, те не доближават даже милиметър, т.е. не са по-големи от пясъчно зърно.

 w1 1 - Тайната на дребните перли, открити в черупките на антични мекотели
Отначало Майер решава, че това са дребни вкаменени перли, само че при установяване на състава на тези топчета се оказва, че те не се състоят от калций, а от стъкло, и че имат еднаква сферична форма.Не можейки да разбере произхода на тези стъклени „ перли “, Майер оставя тази мистерия настрани. През идващите 13 години, доста откриватели са се опитвали да открият тайната на мънистата, само че не съумяват да схванат нищо несъмнено.Наскоро Майер решава да хвърли нов взор върху казуса. Заедно с сътрудниците си Питър Харис и Роджър Портел, той учи структурата на мънистата под електронен микроскоп и други високотехнологични устройства. Установява се, че те явно са микротектити.


 22 6 - Тайната на дребните перли, открити в черупките на антични мекотели
Четете още: Тровантите – невероятните живи камъни, които се развъждат Микротектитите са дребни стъклени топки, които учените най-често откриват в седиментите на океанското дъно. Те са най-вече черни на цвят, само че се срещат и зеленикави. По състав са сходни на по-големите тектити, които могат да бъдат с всякаква форма.Образуват се от топлота, когато огромно галактическо тяло, като метеорит или комета, падне върху земната повърхнина.Учените считат, че микротектитите се образуват от въздействието на една и съща топлота върху космическия прахуляк, която това падащо тяло носи със себе си. Оказва се, че навремето доста огромен метеорит или астероид е паднал на брега на Флорида и точно тогава тези мънички прахови топчета са попаднали в черупките на морските мекотели.

 33 3 - Тайната на дребните перли, открити в черупките на антични мекотели
Любопитното е, че това са първите микротектити, открити във Флорида, както и първите микротектити, открити в черупки. Те са светли, а не тъмни или тъмнозелени.Изследователите са изчислили, че този астероид е паднал преди към 2-3 милиона години. В същото време, учените към момента не знаят къде тъкмо е паднал и дали е останал кратер от него.Ако тези топчета не са били открити, никой нямаше да знае, че голямо галактическо тяло е паднало във Флорида преди 3 милиона години.
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР