Тайната мисия на SpaceX за американското правителство най-вероятно ще се

...
Тайната мисия на SpaceX за американското правителство най-вероятно ще се
Коментари Харесай

Тайната мисия на SpaceX може да се окаже провал

Тайната задача на SpaceX за американското държавно управление най-вероятно ще се окаже цялостен неуспех. Изключително скъпият спътник, чието предопределение е класифицирана информация, най-вероятно е бил изгубен при вчерашното изстрелване, написа The Wall Street Journal, цитирайки публични лица от държавното управление и промишленост.

Вчера на конгресмените, сенаторите и техните екипи са били обявени детайлности за провалената задача. Тайният товар - носещ кодираното име Zuma и изстрелян от щата Флорида на борда на ракета Falcon 9 - най-вероятно е паднал назад в атмосферата, настояват източниците на изданието, откакто не се е отделил по проект от горната част на ракетата.

Когато моторите, задвижващи втората, заменима част от ракетата, спрят да работят, товарът би трябвало да се отдели и да продължи по своята траектория. Ако спътникът не бъде освободен в точното време, или бъде развален в този миг, може да падне назад към земята.

Мисията бе отлагана, като в началото трябваше да бъде осъществена в средата на ноември. Компанията обаче съобщи, че желае да изследва спомагателни данни от скорошно изстрелване и обтекателите, които би трябвало да пазят товара в началните стадии на излитането.

SpaceX не оповестява никакви детайлности за задачата. Провал за компанията, която се пробва да се откри като благонадежден съперник на Boeing и Lockheed Martin, предоставящ надалеч по-ниска цена, би се оказал сериозен проблем. Производителят на спътника Northrop Grumann Corp., както и Пентагона, също мълчат.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР