Тайна мечта къта в сърцето си Димитър Рачков, дочу репортер

...
Тайна мечта къта в сърцето си Димитър Рачков, дочу репортер
Коментари Харесай

Рачков къса с халтурата, писнало му да се прави на шут! Любимецът на Маги Халваджиян драпа за Народния театър

Тайна фантазия къта в сърцето си Димитър Рачков, дочу кореспондент на „ Уикенд ”. Любимецът на продуцента Маги Халваджиян доста желал да скъса с халтурата и да се влее във високото изкуство. Тези дни той е водил договаряния с хора от Народния спектакъл с вяра да му дадат късмет за изява отвън тв стратегиите, в които единствената му работа е да се прави на шут.

Рачков не се оплаквал от заплащането в халтурите, които го трансфораха в звезда. Той нямал проблеми и с шефа си Маги Халваджиян, който не стопира да го хвали. От известно време обаче се чувствал провален като артист, защото с годините привикнал да играе все една и съща роля – на глезльо. Тормозел се от непрекъснатите подмятания, че е некадърен, не става за друго, с изключение на да се прави на тъп и слабоумен, и от апелите да го смъкват от ефир, с които от години се пълнят форумите и обществените мрежи. Говори се, че Рачков в действителност нямал нищо общо с обществения си облик на лековат и постоянно ухилен смешник. В живота той бил по-скоро спокоен и затворен. С годините почнал да се нервира, че доста фенове не вършат разлика сред самия него и ролята, с която излиза на екран.

Ето за какво решил да разчупи клишето, като потърси други функции . За момента едно от дребното места, където феновете могат да го видят отвън неговите тв изяви, е „ Забраненото шоу на Речков ”, което понякога артистът прави. Билетите за него са по 80 лв. и се продават като топъл самун, само че даже този финансов триумф не можел да успокои Митко. Искало му се да прави нещо по-дълбоко и стойностно. С носталгия се прибирал към началото на кариерата си и премията „ Аскеер ” да изгряваща звезда, която взима през 2000 година Затова решил да поговори с другари от Народния спектакъл дали инцидентно няма да се откри роля за него в репертоара на първата ни сцена.

Свидетели описват, че е водил диалог на четири очи с Валентин Ганев , който е един от най-уважаваните хора в най-големия спектакъл в страната. Освен като артист, той се изявява там и като режисьор, а Рачков се надявал да го убеди да употребява услугите му. За Ганев това съдействие щяло да е преференциално, тъй като името на Митко ще притегли фенове на представленията му. На звездата пък щяло да свърши работа за създаване на имиджа. Говори се, че господарят на ефира бил предложил услугите си и на други изявени театрали. Дали обаче договарянията ще доведат до нови функции, към момента е рано да се каже.

Преди години артистът бе част от Народния спектакъл . След като обаче тв кариерата му потръгна, избра да напусне, с цел да има повече време за по-доходоносните си задължения. За разлика от звезди като Владимир Карамазов, Любо Нейков и Мариан Бачев, които движат паралелно функциите си в малкия екран и театъра, Рачков последва образеца на Виктор Калев, залагайки само на дребния екран. И тъкмо като него след години съжали за избора си и стартира да търси противоположен път към сцената. В Народния спектакъл към момента се играе представлението „ Хъшове ”, където той имаше роля. Но името му към този момент не попада в актьорския състав.

Димитър Рачков е единственият от водещите на Маги Халваджиян , който не може да се похвали със значими планове отвън малкия екран. Васил Василев-Зуека години наред играеше в спектакъл „ Кредо ” на някогашната си половинка Нина Димитрова, а по-късно продължи с функции в значими филми като „ Посоки ” и „ В кръг ” на Стефан Командарев. Герасим Георгиев-Геро и Малин Кръстев играят в Малък градски спектакъл „ Зад канала ”, Ненчо Балабанов записва музика, Румен Угрински е в Кукления спектакъл. На този декор единственият важен за изкуството план, до който Рачков е позволен в последните години, е кино шлагерът „ Възвишение ”. Но там той има напълно дребна, епизодична роля. 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР