Тайна е какво работи спецпрокуратурата по проверката по Барселонагейт“, след

...
Тайна е какво работи спецпрокуратурата по проверката по Барселонагейт“, след
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата крие разпитала ли е Борисов за Барселона

Тайна е какво работи спецпрокуратурата по инспекцията по „ Барселонагейт “, откакто се самосезира по проблема на 24 февруари. Говорителят на спецобвинението Кирил Пейчинов сподели, че се снемат пояснения от всички забъркани, само че не посочи дали прокурорите към този момент са говорили с премиера Бойко Борисов, който в действителност е основен воин в сагата.
Пейчинов добави, че се събират и документи, в това число и по линия на интернационалното правно съдействие. Той предложи самообладание да мине 2-месечният период на инспекцията. Но не разяснява, че има инспекции, по които спецпрокуратурата работи по една година и повече. Като тази за жилището на финансовия министър Владислав Горанов да вземем за пример, написа " Сега ".

Скандалът „ Барселонагейт “ се развихри с нова мощ преди две седмици, когато испанският вестник „ Ел Периодико “ излезе с обява, обвързвана с парцели и компании в Барселона, които испанските управляващи ревизират за пране на пари. Изданието разгласява три страници следствие, в което се твърди, че полицията в Каталуния Mossos d´Esquadra и профилираното звено за битка с корупцията към испанската прокуратура проверяват дали министър председателят Бойко Борисов има отношение към „ интернационална скица за пране на пари “, през която от 2013 година в Испания са влезнали 5 млн. евро през две регистрирани в Барселона компании – Numin Invest SL и Emma BGS SL, свързани с някогашната манекенка Борислава Йовчева.

Още предишния май Елена Йончева, която в този момент е евродепутат, сезира тогавашния основен прокурор Сотир Цацаров по този проблем. Едва в този момент обаче по нейния сигнал има някакво оживление, демонстрира оскъдната информация за придвижването на преписката в електронното деловодство на прокуратурата.

На 25 февруари, т. е. ден откакто прокуратурата се самосезира по обявата в „ Ел Периодико “, досиетата са пратени по подготвеност от Върховната касационна прокуратура в спецпрокуратурата. Там материалите на Йончева са присъединени към новата инспекция и в този момент „ преписката е за решение при прокурор “, твърди онлайн деловодството.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР