Тайланската служба по туризма заяви, че “силно се противопоставя” на

...
Тайланската служба по туризма заяви, че “силно се противопоставя” на
Коментари Харесай

Туристическите власти в Тайланд се противопоставят на “секс туризма”

Тайланската работа по туризма съобщи, че “силно се противопоставя” на всевъзможни форми на секс туризъм, като се надява да регистрира рекорден брой туристически визити тази година, съобщи Ройтерс, базирайки се на официално съобщение на службата.

Популярен с плажовете си, будистките си храмове и международно известната си кухня, Тайланд непрестанно е определян като водеща международна туристическа дестинация. Очаква се тази година страната да посрещне рекордните 37,55 милиона туристи.

Тайланд обаче се свързва и със секса. Макар проституцията да е неразрешена в страната, тя е допускана и в доста огромни градове могат да се открият обществени домове, посещавани както от тайландци, по този начин и от чужденци.

В понеделник полицията арестува 10 руснаци, водили курс по полово образование за свои сънародници в морския курорт Патая и ги упрекна, че работят в страната без позволение.
Тайландската туристическа работа подсигурява, че маркетинг тактиката и политиката й за показване на Тайланд като качествена дестинация върви в вярна посока и мощно се опълчва на всевъзможни форми на секс туризъм, уточни службата в изказване.

Табели, предлагащи масаж, завършващ нормално със секс, и така наречен гоу-гоу питейни заведения помогнаха да се сътвори известност на Тайланд като секс дестинация. В страната има към 123 530 секс служащи, съгласно отчет от 2014 година на Обединената стратегия на Организация на обединените нации за ХИВ и СПИН.

През 2016 година тогавашната министърка на туризма сподели, че прави старания страната да се отърве от бордеите и желае Тайланд да бъде прочут с качествения си туризъм. Ангажиментът й бе последван от полицейски акции против някои от най-големите “фирми”, предоставящи секс услуги в Банкок.

Според специалисти обаче изкореняването на една толкоз надълбоко вкоренена в страната промишленост ще бъде извънредно мъчно.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР