Тайландското правителство ще забрани вноса на електронни и пластмасови отпадъци

...
Тайландското правителство ще забрани вноса на електронни и пластмасови отпадъци
Коментари Харесай

Тайланд забранява вноса на електронни и пластмасови отпадъци

Тайландското държавно управление ще забрани вноса на електронни и пластмасови боклуци след известия за големи сметища от остаряло електронно съоръжение, които се появяват в страната, застрашавайки да я трансфорат в " международното кошче за отпадък ", оповестиха локални медии, представени от ДПА.

" Трябва да сложим положителната околна среда и здравето на жителите ни пред промишленото развиване ", съобщи министърът на естествените запаси и запазване на околната среда Сурасак Камчанарат, съобщи Българска телеграфна агенция.

Местни медии оповестиха в края на май, че електронни боклуци, доста от които съдържащи евентуално рискови детайли като олово и кадмий, идват в страната от доста елементи на света, в това число Съединени американски щати, Европейски Съюз, Хонконг, Сингапур и Япония.

Повечето нови електронни боклуци се внасят в страната нелегално, защото тайландските фабрики са намерили нов метод за добиване на облага, откакто Китай, най-големият международен вносител на отпадък, предходната година спря да приема 24 вида боклуци от чужбина.
До 411 типа електронни боклуци ще бъдат неразрешени, без да се дефинира съответен график, съгласно въвеждането на нови регулации. Целият импорт на пластмасови боклуци пък ще бъде неразрешен през идните две години, сподели Сурасак.

" Трябва да подсигуряваме, че първо битовите и пластмасовите боклуци се употребяват от рециклиращите фабрики, преди да внасяме тези материали от други страни ", добави той. Тайланд е измежду най-големите източници на замърсяването на международния океан, половината от което са пластмасови боклуци, съгласно " Грийнпийс "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР