Тайландският съд отново изслуша японския милиардвер Мицуоки Сигета, който трета

...
Тайландският съд отново изслуша японския милиардвер Мицуоки Сигета, който трета
Коментари Харесай

Тайнствен японски милиардер създава деца в десетки страни, за да направи своя армия и да завладее света

Тайландският съд още веднъж изслуша японския милиардвер Мицуоки Сигета, който трета година желае от управляващите на страната да му върнат децата. Полицията към този момент намери 15 от наследниците на ексцентричния японец, само че те може да се окажат доста повече. Недоброжелатели настояват, че той отглежда цяла войска от потомци, която ще му помогне да завземе властта.

Мицуоки Сигета е наследник на милиардера Ясумицу Сигета, създател на компанията " Хикари Цусин ", а положението му се прави оценка на 43 милиарда $.


Мицуоки Сигета

Полицията допуска, че Сигета стартира да търси сурогатни майки през 2012 години, само че показал интерес към Тайланд доста по-рано. Той регулярно посещавал страната от 2010 година, а за четири години бил там над 40 пъти. По непотвърдени данни през това време японецът изразходвал за сурогатните майки не по-малко от 500 хиляди $. Жените били оплождани с яцеклетки, взети от донори в Австралия, Съединени американски щати, Швеция, Китай, Испания, Бразилия, Малайзия и Израел.

Никой не знае тъкмо какъв брой деца има Сигета. Анализът на ДНК към този момент е удостоверил бащинство в 15 случая и това, евентуално, ще е единствено началото. При обиските в Банкок е открито, че са били записани 21 деца. Повечето от тях към този момент са напуснали страната, при което четири от тях японецът е отвел персонално в прилежаща Камбоджа. Още три от децата му живеят в Япония, само че за техния генезис не е известно нищо.

Разследването открива, че Сигета съумява да задейства нещо като " конвер за произвеждане на деца ". Агентите му издирвали и доставяли деца. Доверени лекари следили деликатно за тяхното здраве по време на бремеността. Следвало цезарово сечение и следващото дете се отправяло в особено наетата за задачата квартира. В този миг се явявали юристите, които оформяли родителските права и документите на дететето.

Директорът на тайландското бюро на Интерпол признава, че претекстовете на Сигета просто го объркват. " Засега мога да кажа, че в никакъв случай не съм виждал нещо сходно. Опитваме се да разберем какъв човек би трябвало да си, с цел да направиш толкоз доста деца ", признава той.
В началото в полицията предполагали, че се касае за трафик на хора или потребление на детски труд, само че следователите не могли да потвърдят нито едното, нито другото.



После работили по версията, че децата се " развъждат " поради стволови кафези, само че и това съмнение не се удостоверило.
Основателката на New Life - компанията, която се занимавала с децата, разкрива, че проектът на Сигета бил доста по-безумен. Мариам Кукунашвили твърди, че японецът й разкрил, че има желание да възпита войска от лоялни почитатели, която да го докара до власт. " Той искаше да победи на изборите и да употребява армията от огромното си семейство за гласоподаване. Сигета сподели, че ще прави по 10-15 деца на година и няма да спре, до момента в който не почине ", разкрива Мириам.

Сътрудничеството й с японеца стартира през 2012 година, когато той наема посредством New Life две сурогатни майки.
" Едва бяха забременели и той изиска още ", споделя Кукунашвили. Това й се сторило необичайно. Съмненията й се нараснали, когато схванала за още три сурогатни майки, открити от Сигета посредством друга организация. Като похлупак на всичко той опитал да купи от Мириам машина за криозамразяване на сперма, която да употребява при домашни условия.

Самият Сигета не отхвърля, че мечтае за десетки потомци, само че изяснява дейностите си по различен метод. Той твърди, че са му нужни наследници, които да си разделят положението му, когато почине.

Сътрудниците на японеца удостоверяват, че той се грижи за всичките деца. По думите на детегледачките японецът навестявал всичките си наследници в Банкок.

През декември 2014 година шест от сурогатните майки, работили за Сигета, завеждат тъжби и желаят да им върнат децата, които съгласно тях са били пратени нелегално в подслон. След медец съдът връща три от децата, само че ориста на останалите не е решена и до през днешния ден.

Японецът се бори с управляващите на Тайланд за децата си към този момент четвърта година. На 8 февруари той още веднъж се появи в Тайланд, въпреки и не персонално, а посредством видеовръзка. Макар и да не е упрекван в нищо, Сигета се тормози да се върне в Тайланд. Присъдата по неговия случай би трябвало да бъде произнесена не по-рано от 20 февруари и надали ще бъде дефинитивна.

Превод и редакция БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР