Тайландският дизайнер Панупонг Чансопа вижда бизнес възможност в милионите винилови

...
Тайландският дизайнер Панупонг Чансопа вижда бизнес възможност в милионите винилови
Коментари Харесай

Талайндския дизайнер превръща политическия боклук в моден аксесоар

Тайландският дизайнер Панупонг Чансопа вижда бизнес опция в милионите винилови постери, чиято орис е непроменяемо да се трансфорат в отпадък незабавно щом парламентарните избори в страната приключат. Затова той се заема да употребява материала и го трансформира в забавни пазарски чанти с обръщение, споделя " Ройтерс ".

Повечето му дизайни включват изрязаното лице на известни политици или пък хващащи окото слогани от акциите им, изрязани от постерите и зашити дружно от шивачка.

 Дизайнерът демонстрира част от моделите си в дома си в Банкок
© Soe Zeya Tun

Дизайнерът демонстрира част от моделите си в дома си в Банкок

28-годишният дизайнер счита, че това, което прави, има освен въздействие върху околната среда, само че и върху политическото осъзнаване на хората след петгодишния интервал на военно ръководство.

" Хунтата взе властта и заглуши хората, само че в този момент хората желаят да приказват и да показват себе си ", добавя той.

Все още не е ясно коя партия ще образува държавно управление след изборите от 24 март - първите от военния прелом през 2014 година Финалните резултати може да не станат ясни със седмици.

 Панупонг Чансопа показва по какъв начин се носят част от моделите му
© Soe Zeya Tun

Панупонг Чансопа показва по какъв начин се носят част от моделите му

Панупонг е събрал към 400 постера в Банкок, най-вече такива на насочената към младежта партия " Бъдеще напред ", чийто водач Танаторн Джуангрунгруангкит е измежду най-популярните му модели.

В дома на негов другар, който служи като индустриална фабрика, Панупонг развива раздран от климатичните условия постер на пода, измива го с гъба и сапунена вода, след което го закача да изсъхне.

Финалният артикул е правоъгълна, отвесна пазарска чанта в ярки цветове, с дръжки, тъй че да бъде носена на ръка или рамо. Тъй като материалът е винил, тя е и водоустойчива и извънредно издръжлива.

Чантите се продават на цени от към 23.60 $ всяка и ще бъдат налични до изчерпане на количествата, споделя Панупонг.

Той счита още, че неговата фешън марка " Файтай " (Faithai), въодушевена от швейцарския бранд, който създава чанти от употребявани покривала за камиони, може да подтиква политическия спор без дълбокото разделяне от близкото минало.

" В предишното... политиката и политическите партии бяха считани за ирелевантни, в случай че не и рискови и свързани с риск, в случай че се обвържеш с тях, споделя той и добавя: Сега обаче желая политиката да се трансформира в нещо, към което всеки може да се отнесе. Без потребността да бяга от нея, без да е належащо да се опасява да приказва за нея. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР