Тайландските власти взеха решение временно да затворят плажа, прочул се

...
Тайландските власти взеха решение временно да затворят плажа, прочул се
Коментари Харесай

Затварят Плажа От Култовия Филм С Лео Ди Каприо

Тайландските управляващи взеха решение краткотрайно да затворят плажа, прочул се около кино лентата с Леонардо Дикаприо „ Плажът “. По този метод те се надяват да органичат екологичните вреди в района, породени от неспирния приток на туристи.

Плажът Май Бей на остров Фи Фи Лей ще бъде затворен за четири месеца всяка година, като началото ще бъде сложено този юни, с цел да бъде възобновен кораловия риф и подводния живот на острова. Много национални паркове в Тайланд са затворени от средата на май доникъде на октомври.

Май Бей обаче бе отворен целогодишно, откакто екипите на Холивуд дойдоха тук за фотосите на кино лентата по романа на Алекс Гарланд. Покрай това ползата към този плаж стана голям и на него всеки ден дебаркират 200 лодки и най-малко 4000 гости.

Според изследване на морски биолози огромна част от кораловите образования са унижощени и подводния живот в района е съвсем западнал, написа cinefish.bg. „ Всичката хубост на този плаж си отива окончателно. Той несъмнено има потребност от отмора. Трябва да създадем нещо, преди да е станало прекомерно късно “, обявиха локални експерти.

Повече от 35 милиона туристи са посетили Тайланд през предходната година. За съпоставяне броят им преди премиерата на „ Плажът “ през 2000 година е едвам 10 милиона.

Източник: secret.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР