Тайландски войник уби най-малко 17 души и рани 14 при

...
Тайландски войник уби най-малко 17 души и рани 14 при
Коментари Харесай

Екшън в Тайланд: Военен откри огън по цивилни, уби 17, рани 14 и взе заложници


Тайландски боец умъртви минимум 17 души и рани 14 при пукотевица през днешния ден в Накхон Рачасима в североизточната част на страната, съобщи Агенция Франс Прес, базирайки се на неназован представител на център на службите за изключителни обстановки. Той остава на независимост в мол в центъра на града.

Според изказвания на локални медии стрелецът държи до 16 заложниците на четвъртия етаж на комерсиалния център „ Терминал-21 “. Властите не удостоверяват това.

Нападателят бе разпознат като Джакрапант Тхома, който по-рано денем написал в акаунта си във Facebook, че „ Смъртта е неизбежна за всеки “ и пуснал фотография на маскиран мъж с оръжие, евентуално негова.

Войникът разкрил огън на няколко места в града, който се намира на над 250 км от столицата Банкок.

Атаката почнала през днешния ден следобяд локално време в казарма, където нападателят умъртвил трима души, заяви полицейски представител пред Агенция Франс Прес, съобщи БНР.

Говорител на военното министерство съобщи пред Би Би Си, че нападателят атакувал своя пълководец, преди да открадне оръжие и муниции от оръжеен склад в базата. Той откраднал военна кола, с която се придвижил към центъра на града, където разкрил огън в региона на будистки храм, а по-късно и в мола.

Стрелецът предавал онлайн по Facebook своята интервенция, само че след това страницата му била блокирана. Има данни, че той е бил ядосан по отношение на имотна договорка.

Подобни кръвопролития са необичайност в Тайланд като се изключи най-южните региони, където от десетилетия оперират бунтовници.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР