Тайландски спасители хванаха кралска кобра с дължина повече от 4

...
Тайландски спасители хванаха кралска кобра с дължина повече от 4
Коментари Харесай

В канализацията на тайландско село уловена кобра-гигант

Тайландски спасители хванаха кралска кобра с дължина повече от 4 метра в отводнителната канализация на село в провинция Краби.
Видеоклип на интервенцията по залавяне на влечугото стана публлично притежание в обществените мрежи, откакто беше оповестен от доброволна избавителна общественост.

WATCH: A king cobra slithered into a canal in Thailand on Sunday. The Krabi Pitakpracha Foundation rescue team said it took around an hour to capture the snake, and that this cobra was about 13 feet long. pic.twitter.com/mnRwl1hPMN
— WDBJ7 (@WDBJ7) October 14, 2019
Видеото демонстрира по какъв начин един избавител се втурва след змия, бягаща от него в канализационна тръба с диаметър малко повече от метър и я хваща за опашката сега, в който огромна част от влечугото към този момент е вътре в тръбата.
Премествайки ръце последователно от опашката към главата, ловецът на змии сграбчи влечугото крепко с една ръка за врата покрай самата глава, а с другата ръка го хвана за опашката. Тогава мъжът излиза със змията в ръце от тръбата.
Съдейки по видеото, измерванията на уловената змия претендирали напъните на петима спасители. Оказа се, че дължината на влечугото е 4,2 метра. Заловената гигантска змия била изнесена в гората надалеч от жилищните и туристически региони на провинцията и пусната в дивата природа.
Кралските кобри, най-големите отровни змии, срещани в Тайланд, постоянно проникват в дренажните системи на селищата, защото главната им плячка са други змии, които се хранят с гризачи - мишки и плъхове, които живеят в отводнителните системи на градове и села, в канализацията и покрай сметища.
В столицата на Тайланд, Банкок, кралските кобри постоянно биват хващани на улиците или на територията на частни имения от пожарникари, чиито задания са освен да гасят пожари, само че и за отбрана на жителите от змии.
В Банкок кралските и елементарните кобри, сходно на доста други змии, в това число питони, живеят в огромен брой в градски канализационни канали, където „ се грижат да управляват “ популацията на плъховете.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР