Тайландската компания Baiya разработва първата в страната ваксина срещу COVID-19

...
Тайландската компания Baiya разработва първата в страната ваксина срещу COVID-19
Коментари Харесай

Тайландска компания работи по ваксина срещу COVID на растителна основа

Тайландската компания Baiya създава първата в страната ваксина против COVID-19 на растителна основа.

Тя работи по основаването на ваксина, употребявайки листата на австралийско тютюнево растение. Компанията употребява същото растение, с цел да създава онкологични медикаменти и процедури против стареене.

37-годишната Тайчакунавуд, която е учител в университета Чулалонгкорн, споделя пред CNBC, че дружно с екипа й желаят Тайланд да се трансформира от вносител на ваксини в производител.

През декември Baiya e завършила първата фаза от тестванията на своята растителна ваксина върху хора. Засега на никое място по света няма ваксина против COVID-19 на растителна основа.

“Това, което знaем към този момент, е, че всички доброволци са добре. Гледайки профила за сигурност, сме доста удовлетворени, ” споделя Тайчакунавуд.

Тригодишният стартъп се финансира с грантове от някогашни ученици на университета и от тайландското държавно управление.

Oще е прекомерно рано да се откри степента на резултатност на имунизацията, само че задачата е да се употребяват съществуващите към този момент ваксини като пример.

От фармацевтичната компания споделят, че чакат втората фаза на изпитателния период да стартира през юни. Компанията се надява да изпрати данни за утвърждение до администрацията по храните и медикаментите на Тайланд до третото или четвъртото тримесечие на тази година.

“Искаме също по този начин фармацевтичните артикули, които произвеждаме, да са налични ” освен за хората в Тайланд, само че и за други, които нямат достъп до медикаменти, споделя Тайчакунавуд.

 

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР