Тайландската икономика може да се свие до най-ниското си равнище

...
Тайландската икономика може да се свие до най-ниското си равнище
Коментари Харесай

Икономиката на Тайланд може да се влоши повече от финансовата криза през 1997 г.

Тайландската стопанска система може да се свие до най-ниското си ниво от 1997 година, когато Азия бе обхваната от финансова рецесия. Това ще стане, в случай че страната не успее скоро да овладее епидемията от ковид, предизвести банкова организация, представена от ДПА.

Праде Даочай, президент на Тайландската банкова асоциация, уточни през днешния ден, че се чака стопанската система на страната да загуби към 1,3 трилиона бата (40 милиарда долара), което се равнява на близо 7,7 % от брутния й вътрешен артикул, поради пандемията.

Туристическият бранш евентуално ще понесе най-големия удар със загуби от към 1,1 трилиона бата.

Ако пандемията не бъде овладяна до втората половина на годината, стопанската система на Тайланд може да се окаже в по-тежко състояние в сравнение с през 1997 година, предизвестява Даочай, представен от Българска телеграфна агенция.

Разликата межди рецесията с Ковид-19 и тази през 97-ма е, че в този момент Тайланд бързо вкара огромни ограничения, с цел да попречи обстановката да се утежни още повече, отбелязва банкерът.

Миналата седмица тайландското държавно управление утвърди ограничения на стойност към 1,9 трлн. бата за намаляване на икономическото отражение на пандемията.

В страната е въведен общонационален полицейски час, а множеството магазини, хотели, молове и други публични места са затворени.

Тайланд е отчел до момента 2613 случая на Ковид-19 и 41 жертви.

 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 MrBean (преди 2 минути) Рейтинг: 27979 | Одобрение: 4504 Дори тяхната стопанска система е по транспарантна от наш`та. А наш`та цъфти и връзва. Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот М
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР