Тайфунът Саола се засилва, докато преминава покрай Тайван на път за Китай

...
Тайфунът Саола се засилва през нощта, докато продължава пътя си
Коментари Харесай

Тайфунът Саола се засилва през нощта, докато продължава пътя си през Тихия океан и се насочва към южното крайбрежие на Китай

От HUIZHONG WU Associated Press, 30 август 2023 г., 12:36 ч. Южното крайбрежие на Китай.

Тайфунът се движеше на северозапад с постоянни ветрове от 191 км/ч (118 мили/ч) и пориви до 234 км/ч (145 мили/ч), според Централното метеорологично бюро на Тайван и сега се счита за силен тайфун. Окото на тайфуна няма да удари континенталната част на Тайван, но ще удари южните градове на острова с външните си ивици.

Метеорологичното бюро също предупреди за проливен дъжд и силни ветрове в Южните градове на Тайван и особено южният окръг Pingtung. В момента тайфунът се движи директно на юг от Тайван, в канала Баши, океанската ивица, която разделя Тайван и Филипините.

Досега бурята не е причинила големи щети, тъй като премина покрай Филипините по-рано тази седмица, въпреки че хиляди бяха разселени, когато донесе проливни дъждове и наводни ниски райони в северните Филипини.

Очаква се тайфунът да удари южните провинции Фуджиан и Гуангдонг в южната част на Китай в петък. Националният метеорологичен център на Китай каза, че се очаква бурята да отслабне, когато наближи сушата.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР