Тайфунът Мангхут причини хаос в Хонконг, където буквално разтърси небостъргачи,

...
Тайфунът Мангхут причини хаос в Хонконг, където буквално разтърси небостъргачи,
Коментари Харесай

Тайфунът Мангхут сее хаос в Хонконг, след като взе десетки жертви във Филипините

Тайфунът Мангхут аргументи безпорядък в Хонконг, където безусловно раздруса небостъргачи, откакто удари северната част на Филипините, съобщи Франс прес.
 
Тайфунът, който е най-мощният в света от началото на годината, порази аграрни региони в северната част на филипинския остров Лусон, където провокира наводнения и свлачища.
 
Във Филипините има опасения за към 100 починали поради тайфуна Мангхут, съобщи ДПА.
 
В това число влизат сред 40 и 50 души, за които се счита, че са се намирали в миньорска спална колиба и са в неопределеност след свлачище в Итогон, на 200 км северно от Манила, заяви кметът на града Викторио Палангдан. Има данни за 32 починали в разнообразни произшествия в Итогон, а минимум още 29 души са починали в свлачища и други злополуки в други региони на Филипините.
 
В Хонконг метеорологичната работа издаде оптималната степен на паника поради записана скорост на ветровете на тайфуна от 180 км/час, с пориви до 242 км/час.-->
Окото на тайфуна мина на стотина километра от някогашната английска колония на път към Южен Китай, само че сътвори безпорядък в Хонконг, разбивайки прозорци, събаряйки дървета и разклащайки небостъргачи.
 
Властите на Макао взеха решение да затворят 42-те казина в града, за пръв път в историята им.
 
Хонконгската самолетна компания Катай пасифик е планувала отменяне на над 400 полета в идващите три дни.
 
2,45 милиона души бяха евакуирани в южната китайска провинция Гуандун, преди тайфунът да доближи крайбрежието. Обявена е най-високата степен на заплаха от урагани. Властите на провинцията оборудваха 18 000 убежища в евентуално рисковите региони, затворени бяха 632 туристически обекта и над 29 000 градежа, а над 48 000 плавателни съдове се върнаха в пристанищата, съобщи ТАСС. Нарушено е придвижването на въздушния и железопътния превоз.
 
Стихията доближи брега в региона на град Тайшан, като води със себе си проливни дъждове и мощен вятър, с пориви, достигащи 162 км/ч. Поради дъждовете видимостта в града е била единствено няколко метра. В момента тайфунът се движи на северозапад със скорост 25-30 км/ч и последователно губи силата си.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР